E treta e vërteta, takimi i Ohrit fitore e Vuçiqi, i jep vulën përfundimtare obligimit për themelimin e asociacionit të komunave serbe

E treta e vërteta, takimi i Ohrit fitore e Vuçiqi, i jep vulën përfundimtare obligimit për themelimin e asociacionit të komunave serbe
E treta e vërteta, takimi i Ohrit fitore e Vuçiqi, i jep vulën përfundimtare obligimit për themelimin e asociacionit të komunave serbe

Blerim Burjani

  • 24 March 2023 - 15:22

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

 

Kosova e ka pranuar asociacionin por qysh dhe me çfarë kushtet ende  nuk dihet, as  çfarë emri ka ende nuk dihet por korniza e Asociacionit  është vendosur. Mbetet të shihet ditët në vijim, a do të jetë emërtimi i saktë apo do të mbetet me atë  terminologjinë  vetëm menaxhim.

 

Konferenca e Ohrit, realisht ishte  një kuazi konferencë që u përcoll me shumë vështirësi edhe me mënyra artificiale  të një dialogu. Është për tu mbajtur në mend ky tip konference për sjellje në mes të një konfuziteti dhe realiteti, pra nuk dihet a është dialog montazh apo realitet. Sipas këtij modeli negociator në Ohër  fitues del Serbia, realisht sepse vetëm asociacioni ishte temë dhe krejt kjo u mbyll pa nënshkrim, pra pala serbe nuk ka obligim, dhe nuk ka pasoja juridike, po pala kosovare e lodhtë pa këshilltar dhe pa  kurrgjë.  Madje  as konferencë normale të  kryeministrit për të thënë atë se paku çka thotë Vuçiqi, i  cili e tha tërën çka pati dhe doli si fitues i dialogut në Ohër. Kosova e ka pranuar asociacionin por qysh dhe me çfarë kushtet ende nuk dihet, as  çfarë emri ka ende nuk dihet por korniza e Asociacionit  është vendosur. Mbetet të shihet ditët në vijim, a do të jetë emërtimi i saktë apo do të mbetet me atë  terminologjinë vetëm menaxhim.

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".