Vuçiq dhe Kurti si peshku në zall sepse morën  përgjegjësi me ndërkombëtarët përballë, edhe pa nënshkrim marrëveshja ka obligim

Vuçiq dhe Kurti si peshku në zall sepse morën  përgjegjësi me ndërkombëtarët përballë, edhe pa nënshkrim marrëveshja ka obligim
Vuçiq dhe Kurti si peshku në zall sepse morën  përgjegjësi me ndërkombëtarët përballë, edhe pa nënshkrim marrëveshja ka obligim

Xhevat Meha

  • 27 March 2023 - 15:08

Shkruan: ANALISTI- Xhevat Meha

 

Pranimi i marrëveshjes ne Ohër ju dha fund grindjeve Kosovë-Serbi dhe anasjelltas, që në fakt ishte lyrje e trurit me tlyn për qytetarët nga pushtetarët e këtyre dy shteteve për të vazhduar me pushtetin, pa u marrë me interesat e përditshme të qytetarëve. Tani nuk kanë punë Kosova me Serbinë dhe anasjelltas po të dyja këto veçmas me Brukselin.

 

 

 

Në seancën e fundit të  Kuvendit të Kosovës prijësit e partive politike shtyheshin kush po i rendit fjalët më mirë, jo me i rendit punët më mirë. Kështu u lyenin trurin me tlynë qytetarëve që të mos i shohin problemet e përditshmërisë. Qytetarët kanë nevojë për prijës politik që renditin punët mirë për të mos u larguar nga Kosova. Nëse dikush mendon se nuk ishte lyerje e trurit me tlyn, le të më tregoj çfarë mbeti në mendje të qytetarëve nga debati i fundit për dialogun.

Pranimi i marrëveshjes në Ohër ju dha fund grindjeve Kosovë-Serbi dhe anasjelltas, që në fakt ishte lyrje e trurit me tlyn për qytetarët nga pushtetarët e këtyre dy shteteve për të vazhduar me pushtetin pa u marrë me interesat e përditshme të qytetarëve. Tani nuk kanë punë Kosova me Serbinë dhe anasjelltas po të dyja këto veçmas me Brukselin. 

Aleksandër Vuçiqi e dha një krismë dhe ky i yni ia ktheu.  Po këtij tonit i ra ndërmend se tani ka detyra të shtëpisë për t'i kryer, tha do t'i fuqizoj qendrat për punë sociale. Albin, për qytetarët e Kosovës nuk janë prioritet qendrat për punë sociale, prioritet është ofrimi i drejtësisë nga institucionet, prioritet është puna e institucioneve për zbatim të ligjit. Renditja e fjalëve vs renditja e punëve!

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".