Krimo-politika e alarmuar ngritët në këmbë për ta pamundësuar rigjykimin e aferës së listave të veteranëve me shifër astronomike të korruptuar

Krimo-politika e alarmuar ngritët në këmbë për ta pamundësuar rigjykimin e aferës së listave të veteranëve me shifër astronomike të korruptuar
Krimo-politika e alarmuar ngritët në këmbë për ta pamundësuar rigjykimin e aferës së listave të veteranëve me shifër astronomike të korruptuar

Dardan Grapci

  • 28 March 2023 - 09:26

 

Shkruan: ANALISTI-Dardan Grapci

Rikthimi i aferës me listat e veteranëve të luftës në gjykim do të jetë shumë e nxehtë dhe me shumë problematika, dhe kjo problematikë vetëm ka filluar me shtyrjen e kësaj seance për 60 ditë.

Gjykata themelore në Prishtine siç po shihet është e kapur nga krimo-politikanët të cilët janë në gjykim, a me të vërtetë nga prokurorët që janë të uritur për para, apo janë të familjarizuar me të akuzuarit. A e din ky prokurorë që për 60 ditë këta të akuzuar mundë të bëjnë dallavere ku në fund të shpallen të pafajshëm, a e din kjo gjykatë që me këtë ndërprerje të kësaj seance vetëm po e fusin veten në gropë të thellë dita ditës.
12 personat që kanë qenë anëtar të Komisionit Qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të dëshmorit të kombit, invalidit dhe veteranit e kanë bërë kaos listën e veteranëve sa që në lista kanë futur njerëz të cilët kanë lindur
pas përfundimit të luftës së fundit në Kosovë, dhe tani çka mundë të pritet nga këta njerëz - përgjigja është - kërcënim dhe shantazh tek dëshmitarët.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".