Në Veri po mbrohen interesat e Kosovës dhe Amerikës, sot ose kurrë uniteti për shtetin

Në Veri po mbrohen interesat e Kosovës dhe Amerikës, sot ose kurrë uniteti për shtetin
Në Veri po mbrohen interesat e Kosovës dhe Amerikës, sot ose kurrë uniteti për shtetin

Fadil Maloku

  • 01 June 2023 - 07:44

Shkruan: Sociologu- Fadil Maloku

Kosova, por edhe Amerika, nëse do të mbroj interesat e veta gjeostrategjike e gjeopolitike, nuk guxon të lëshoj pe për ASNJË MILIMETËR!

Gjithë skenarët dhe përrallat tjera serbo-ruse, janë vetëm pretekste për ta “vetë administruar” (lexo; kontrolluar) pjesën më vitale e më të pasur të vendit, jo vetëm në Ballkan po edhe në Evropë! Nuk guxojmë të lejojmë që të përsëritet historia e inferioritetit, që brezat e ardhshëm shqiptar të bëhen rrogëtarë a apatrid në tokën dhe në shtetin e tyre!

-Këto skena, ku policia dhe ushtarakët e NATO-s vetëmbrohen nga huliganët dhe terroristët e skalitur të “ËAGNER GROUP-it”serb, nuk dmth assesi që kemi të bëjmë me antiamerikanizëm, por me mbrojtje të (Trepçës dhe Ujmanit) interesave kombëtare e shtetërore të Kosovës dhe Amerikës, që DUHET të bëhet përmes ushtrimit të plotë të sovranitetit, në gjithë territorin! Pasuritë nën dhe mbitokësore të Kosovës, janë ajo “lokomotiva mobilizuese” që po e mbanë gjallë tensionimin në veri të Kosovës…! Kosova, por edhe Amerika, nëse do të mbroj interesat e veta gjeostrategjike e gjeopolitike, nuk guxon të lëshoj pe për ASNJË MILIMETËR!

Gjithë skenarët dhe përrallat tjera serbo-ruse, janë vetëm pretekste për ta “vetë administruar” (lexo; kontrolluar) pjesën më vitale e më të pasur të vendit, jo vetëm në Ballkan po edhe në Evropë! Nuk guxojmë të lejojmë që të përsëritet historia e inferioritetit, që brezat e ardhshëm shqiptar të bëhen rrogëtarë a apatrid në tokën dhe në shtetin e tyre!Ka ardhur koha…të mësojmë nga kombet e zhvilluara dhe të bëhemi zot të vetës sonë. Qeveri, opozitë, shoqëri civile, akademi, medie e intelektual, nëse ka mbetur ende ndonjë me ndërgjegje të pastër, duhet të jenë UNIK!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".