Me shpalljen e ditës së zisë për terroristët e vrarë, Vuçiq e dëshmojë se ai ishte urdhërdhënësi

Me shpalljen e ditës së zisë për terroristët e vrarë, Vuçiq e dëshmojë se ai ishte urdhërdhënësi
Me shpalljen e ditës së zisë për terroristët e vrarë, Vuçiq e dëshmojë se ai ishte urdhërdhënësi

Skender Mulliqi

  • 29 September 2023 - 07:53

Shkruan: ANALISTI - Skënder Mulliqi

Kryeministrit të Kosovës iu kanë hapur të gjithë mundësitë politike që të kundërshton të ulet në një tavolinë në Bruksel, më krye terroristin, Vuçiq. Shqiptarët kanë qenë dhe janë popull paqedashës ,janë popull që kërkojnë paqen , por që nuk i shmangën as luftës, kur është në pyetja mbrojtja e Atdheut dhe e kombit. Vuçiqi është dehur nga urreja patologjike që ka ndaj shqiptarëve.

-Historia e popujve në ish-Jugosllavi na ka mësuar së serbët janë popull më mëndje të humbur, së janë njerëz të retarduar, të cilët nuk po lirohen nga budallakinat dhe nga poshtërsinat, së ata janë fitues të përhershme dhe pushtues të përleshem të tokave shqiptare. Leksionin së nuk mund të fitojnë nga shqiptarët e morën në vitin 1999, ku humbën luftën në Kosovë. Morën leksionin së triumfon e mira ndaj të keqes, së fiton drejtësia historike .Serbia e Millosheviqit mori grushtin e fortë nga shqiptarët dhe bota demokratike , duke u larguar më bisht nën shalë nga Kosova. Shqiptarët luftuan për të fituar lirinë dhe pavarësinë , dhe e arritën këtë . Nëse e fituam luftën së bashku më aleatët tanë , duhet ta din mirë çetniku Vuçiq i cili po kërcënon më luftë në veri të vendit, së jo që nuk do të arrin të pushtojë, Kosovën , por do të detyrohet të ik deri të Pashallëku i Beogradit, ku edhe serbët e kanë vendin. Xhelatët e Beogradit, duket së njohin vetme dajakun mbi kokë. Kanë harruar së ka përendur koha e sundimit të shqiptarëve në tokën e tyre.

Poshtërsitë dhe pandershmëritë e tyre nuk do të pinë ujë më para botës demokratike , nëse dikur iu ka funksionuar kjo punë. Nëse çetniku Vuçiq, ka marr hov, ai do të ndalët dhe atë shumë keq , nëse mendon së do të jetë ndryshe .Serbia dhe serbët nuk po lirohen nga epoka e errët ku janë katandisur. Zgjerimi i Serbisë historikisht më territore në kurriz të shqiptarëve ka përfunduar. Vuçiqi po futët në vallet e sadizmit serbomadh. Ai është një gjarpër helmues , të cilit do ti prehet koka në luftën më shqiptarët , të cilën më ngulm po e kërkon. Koka ju pre shumë krye terroristit Vuçiq , kur ai së bashku më terroristin Radojqiq, Rakiq etj, tentuan më akte terroriste ne veri të ndajnë Kosovën. U vra një policë I Kosovës, por terroristet dhe Vuçiqi morën leksionin e duhur së nuk ka lojë më shqiptarët në tokat e tyre stërgjyshore. Me shpalljen e ditën e zisë për terroristet e vrarë , e dëshmojë se ai ishte urdhërdhënësi i ngjarjes tragjike. Dhe, nuk ka asnjë kuptim që bota demokratike të bisedon më një person të tillë më biografi kriminale. Edhe bisedimet Kosovë -Serbi duhet të ndërpriten deri në atë kohë kur shtet largon nga pushteti terroristet, si Vuçiq, Vulin dhe Daçiq.

Tjetër .Kur reformohet ky shtet më logjikë mesjetare , dhe kur kërkon falje për gjenocid, dhe e pranon pavarësinë e Kosovës, atëherë mund të flasim edhe për normalizim të marrëdhënieve më këtë shtet fqinj. Kryeministrit të Kosovës iu kanë hapur të gjithë mundësitë politike që të kundërshton të ulet në një tavolinë në Bruksel, më krye terroristin, Vuçiq. Shqiptarët kanë qenë dhe janë popull paqedashës ,janë popull që kërkojnë paqen , por që nuk i shmangën as luftës, kur është në pyetja mbrojtja e Atdheut dhe e kombit. Vuçiqi është dehur nga urreja patologjike që ka ndaj shqiptarëve. Kjo urrejtje po i kthehet si bumerang. Unë e di mirë së shqiptarët dinë të mbrohen nga ata që i sulmojnë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".