Ndërkombëtarët t'i qëndrojnë afër Kosovës, ta fuqizojnë dhe anëtarësojnë atë në NATO, dhe KE

Ndërkombëtarët t'i qëndrojnë afër Kosovës, ta fuqizojnë dhe anëtarësojnë atë në NATO, dhe KE
Ndërkombëtarët t'i qëndrojnë afër Kosovës, ta fuqizojnë dhe anëtarësojnë atë në NATO, dhe KE

Gjon Keka

  • 30 September 2023 - 17:43

Shkruan: Gjon Keka

Rasti i fundit në Mitrovicën e veriut të republikës së Kosovës,ka shfaqur dhe shpërfytyruar kryeproblemin e qartë se aty nuk është Kosova pengëse dhe problemi ,por politika serbe dhe veglat e saj që ajo shfrytëzon për të shkaktuar konflik e destabilitet në Kosovë, vetëm e vetëm për ta dëmtuar Kosovën,sovranitetin dhe integritetin e saj.

I bindur se edhe ndërkombëëtarët e kanë patur të qartë problemin ,por përpjekjet e tyre për ta bërë politikën e pareformuar serbe më të afërt më perëndimin nuk patën rezultate dhe tani ndërkombëtarët duhet të mbajnë Kosovën shumë shumë afër vetes,ta fuqizojnë Kosovën, sovranitetin e saj dhe integrtitetin e saj.

Vetëm në këtë mënyrë duke mbajtur Kosovën afër shumë afër vetës ndërkombëtarët ,respektivisht ShBA ,BE dhe NATO ,jo vetëm do të ruhet dinjiteti i Kosovës ,por edhe sovraniteti dhe shteti i cili është projekt amerikano-europian,dhe se vetëm në këtë mënyrë politika destruktive serbe do ta ulte krenarin e rrejshme të saj dhe do të bëhej më e bindur duke parë se Kosovë është e fuqishme dhe aleatët e miqtë e saj qëndrojnë krah saj.

Prandaj , si një qytetar i lir dhe shqiptar i ri i Kosovës i bëjë thirrje ndërkombëtarëve, sidomos miqëve dhe aleatëve tanë që t'i qëndrojnë shumë afër Kosovës, ta fuqizojnë atë dhe sovranitetin e saj, ta mbajnë Kosovën si pikë të tyrë strategjike e stabilitetit të Europës juglindore dhe Europës në përgjithësi ,dhe ta anëtarësojnë Kosovën në institucionet ndërkombëtare dhe organizatat me ndikim si p.sh : NATO, KE e më pas edhe në BE. Vetëm në këtë mënyrë i humbin shpresat politikës së pareformuar serbe dhe apetiteteve të saj ndaj Kosovës, një Kosovë e fuqishme ,do të thotë një Europë më stabile dhe paqësore.

Bota demokratike duhet t'i ruaj dhe mbajë principet e saj të lirisë, demokracisë ,sovranitetit, integriteti dhe përbashkësisë në familjen europiane dhe transatlantike. Ndërsa ,Kosova duhe të lidhet ngushtë dhe në mënyrë të pandashme më gjithë aleatët dhe miqët e saj dhe të ecën krah politikave dhe dinamikave moderne sot dhe në udhën e përbashkët të tyre.

Koha që Kosova të shfrytëzoj këtë kohë e cila është në favor të saj.

Pushtetarët e Kosovës duhet ta mbajnë timonin në udhën e duhur sëbashku më ndërkombëtarët sidomos miqtë dhe aleatët besnik ,ShBA dhe miqtë tjerë apo aletatë europian.Tani nëse ndërkombëtarët duan dhe Kosova ka aftësinë mund ta ngritin Kosovën në dinjitetin e saj të lartë dhe vendin e saj të merituar si shtet demokratik në mesin e kombeve demokratike dhe i integruar në NATO dhe Bashkimin Europian.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".