Konsensus për Asociacionin, të gjithë kanë hise dhe përgjegjësi të barabartë

Konsensus për Asociacionin, të gjithë kanë hise dhe përgjegjësi të barabartë
Konsensus për Asociacionin, të gjithë kanë hise dhe përgjegjësi të barabartë

Blerim Burjani

  • 03 December 2023 - 07:44

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

Të gjitha këto zhvillime dhe parashikime pritet të shihen ditët në vijim, pas komente dhe reagimeve që do ta japin partitë politike. Mirëpo gjithsesi pas pranimit zyrtar të draft-statutit të propozuar nga BE për Asociacionin pritet të zhvillohet një dramaticitet i madh politik dhe publik për këtë temë që vështirë se mundë të kapërdihet me lehtësi.

 

Të gjithë janë dhe duhet të jenë të barabartë në rastin e asociacionit. Kjo mund të ndodhë vetëm me konsensus. Nëse diskutimet në mes pozitës dhe opozitës rezultojnë me marrëveshje për pranimin e asociacionit, kjo çështje mundë të përmbyllet. Në të kundërtën rrezikohet të bije Qeveria dhe kështu shteti shkon në zgjedhje të reja të jashtëzakonshme. Kryeministri Albin Kurti vetë nuk e pranon themelimin e Asociacionit , por edhe shpresat mund të jenë minimale për një pajtueshmëri konsensuale. PDK nuk do të pranonte konsensus në këtë temë ose këtë do ta pranonte më shumë vështirësi. Të gjitha këto zhvillime dhe parashikime pritet të shihen ditët në vijim, pas komente dhe reagimeve që do ta japin partitë politike. Mirëpo gjithsesi pas pranimit zyrtar të draft-statutit të propozuar nga BE për Asociacionin pritet të zhvillohet një dramaticitet i madh politik dhe publik për këtë temë që vështirë se mundë të kapërdihet me lehtësi.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".