SHBA dhe BE ta ndëshkojnë sjelljen mashtruese nga ana e Serbisë

SHBA dhe BE ta ndëshkojnë sjelljen mashtruese nga ana e Serbisë
SHBA dhe BE ta ndëshkojnë sjelljen mashtruese nga ana e Serbisë

Reshat Badallaj-Zhuriani

  • 15 May 2024 - 08:02

Shkruan:ANALISTI - Reshat Badallaj-Zhuriani

Një shtet fashist që zgjodhi rrugën drejtë Rusisë dhe nga Bashkimi Evropian a nuk mjafton që të ndëshkohet dhe e baraspeshojnë padrejtësisht Kosovën me një shtet fashist e i pa ndryshuar në qëndrime dhe gëlltitje nga vendet fqinjë. Pra, këtu duhet shikuar Bashkimi Evropian , Amerika dhe shumë shtete mike që Serbia çdo gjë nënshkruan aty për aty sa për sy e faqe dhe më vonë ajo i bie pishman , nuk e pranon atë që ka nënshkruar dhe e bënë tërheqjen.

-Bashkimi Evropian tashme duhet kuptuar dhe ndryshuar mendje se kushtëzimet kundër Republikës se Kosovës janë të padrejta. Kur njeriu normal vetëm bënë krahasimin me të arriturat e Republikës së Kosovës dhe krahasimin e pushtetit fashist serb dhe në veçanti me bandat kriminale çetnik-serbe që sulmuan vendin tonë dhe sovran dhe duke vrarë edhe njerëz të pafajshëm është absurde dhe e pakuptueshme se si i mbyll sytë Evropa, Amerika dhe shumë shtete mike. Ndaj si mund të këtë kuptim akoma të vazhdoj ky kushtëzim tepër i padrejtë. Dhe merreni me mend jo vetëm që e ka korrigjuar gabimin e padrejtë kundër Kosovës, por akoma dëshiron që Kosovës t´ia zë bishtin me derë. Dhe, kjo do kupton që Albin Kurti me shumë të drejt dhe këmbëngulës që refuzon shumë gjëra nga ata se si thonë nga anët tona:"Mik, mik, po secili në shtëpinë e vetë". pra, si nuk paska të drejtë një vend sovran dhe i pranuar me tepër se gjysma e botës vetëm të bëj amin edhe kur ka të drejtë.

Pra, në nuk mund të pranojmë gjëra të padrejta dhe t´ia bëjmë qejfin dikujt e sidomos Serbisë fashiste dhe duke dëmtuar interesat shtetërore dhe të popullit. Pra, kushtëzime duhet të vihen kundër Serbisë fashiste që duke shikuar të gjitha marrëveshjet ajo shtrige ka nënshkruar dhe kurrë nuk i ka zbatuar në praktikë. Një shtet fashist që zgjodhi rrugën drejtë Rusisë dhe nga Bashkimi Evropian a nuk mjafton që të ndëshkohet dhe e baraspeshojnë padrejtësisht Kosovën me një shtet fashist e i pa ndryshuar në qëndrime dhe gëlltitje nga vendet fqinjë. Pra, këtu duhet shikuar Bashkimi Evropian , Amerika dhe shumë shtete mike që Serbia çdo gjë nënshkruan aty për aty sa për sy e faqe dhe më vonë ajo i bie pishman , nuk e pranon atë që ka nënshkruar dhe e bënë tërheqjen. Prandaj kushtëzimi kundër Republikës se Kosovës është i padrejtë dhe jo vetëm që duhet patjetër të korrigjohet dhe të hiqet dhe as që bëhet fjalë ky kushtëzim për të cilët po flitet që të ndëshkohet edhe më rëndë. Mjaft më me kësi kushtëzime si thonë ata ja merr ja leje dhe do të ndëshkohesh.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".