Rregullimi i defektit demokratik dhe mashtimet poltike

Rregullimi i defektit demokratik dhe mashtimet poltike
Rregullimi i defektit demokratik dhe mashtimet poltike

Ali Hertica

  • 03 June 2024 - 15:33

Shkruan: Mr. Ali Hertica

Me ndryshimet në shoqëri ndryshon edhe lidershipi. Cili është thelbi? Këto janë ndryshimet në marrëdhëniet e fuqisë dhe varësisë dhe ndryshimet e shoqëruara në sjellje dhe qëndrime.troç? Ende. Këto ndryshime na detyrojnë të organizohemi ndryshe. Ata gjithashtu bëjnë thirrje për udhëheqje morale.

Në fillim të kësaj faqeje thuhet: "Shumë liderë efektivë zhvillojnë një stil në të cilin ekziston një ekuilibër midis vendosjes së kornizave, udhëzimeve dhe udhëzimeve nga njëra anë dhe autonomisë dhe përgjegjësisë së punonjësve nga ana tjetër".Ky është një zhvillim me një histori të respektueshme. Shih për këtë Evolucioni i menaxhimit - vetë-organizimi.

Mjeshtër i manipulimit' dhe 'mashtrim' të përdorura nga një  ndaj palës tjetër , Grupe të caktuara njerëzish janë identifikuar më shpesh nga organizata zbatuese si mashtrues të mundshëm.Kjo nuk ishte rastësi, por rezultat i politikës dhe zgjedhjeve në zbatim. Tashmë ka shqetësime për një formacion të vështirë pas zgjedhjeve të ardhshme të përfaqësuesve, të paktën katër parti duken të nevojshme për një shumicë.

Një alternativë është të merret në konsideratë një kabinet i pakicës.I mashtruar, cenim i rëndë i besimit dhe i dehur. Këto janë fjalë që partitë e kolegjit përdorin për të përshkruar shpërbërjen e koalicionit të tërhoqi prizën nga koalicioni në fillim të qershorit, sepse palët nuk mund të bien dakord për një pjesëmarrje të mundshme në koalicion. Dhe nuk ka ende asnjë perspektivë për një koalicion të ri të mazhorancës tani që përpjekja e parë e listes ..Guxha,,dështoi të premten e kaluar. Partitë e mbetura të koalicionit janë thellësisht të zhgënjyera në listen Guxho, e cila thuhet se ka shtyrë për pushim. PDK e mohojnë këtë dhe nuk e kuptojnë se qëndrimi i tyre nuk është marrë seriozisht. Një vështrim prapa në një javë plot ngjarje .

“Dreqin, kjo nuk është e dobishme. Eja. Ju keni pasur dhjetë ditë kohë për ta shqyrtuar këtë mocion.' shpërthen të enjten pasdite, më 29 qershor, rreth orës 17:30 gjatë një debati shpërthyes në këshill për të ardhmen e këshillit.Për një orë e gjysmë, koalicion u duket se kan gjetur një rrugë që ka shmangur krizën e thellë në të cilën janë WW dhe lista Guxha. Por gjithçka doli të ishte një keqkuptim dhe disa orë më vonë VV-ja  dhe bashkëpunimit me anëtarët e tjerë të koalicionit.

Takimet e krizës njëri pas tjetrit

Këtij debati kaotik të këshillit i parapriu një javë në të cilën koalicioni kaloi nga një mbledhje krize në tjetrën. Kriza nuk mund të shmanget gjatë debatit, pavarësisht pezullimeve të shumta. Ne te kunderten. Problemet grumbullohen, duke e bërë pushimin të pashmangshëm.

Fitil në fuçi pluhuri është këshilla e dhënë nga LDK dhe AAK një javë më parë. Ish kryministrit Haradinaj  i është kërkuar nga këshilli që të flasë me të gjitha fraksionet për pasojat politike  Dy politikanë Krasniai  dhe Kurti në koalicion. Ai e mbyll letrën drejtuar këshillit bashkiak me fjalët: “Mbajeni njëri-tjetrin të paprekur”.VV është gjithashtu i kënaqur që kanë fshehur faktin se do të donin të bashkëpunonin me PDK. "Defekti demokratik", i cili u ngrit për shkak se nuk pati mundësi të hynte në këshill për shkak  se nuk i beson VV.Mos koalicioni i ndarë është fakt. 'Pjesëmarrësit në zgjedhjet e parakohshme parlamentare i bëjnë përgatitjet për shfaqje para qytetarëve, të cilët duhet të votoin . Këto ditë ata i përgatisin listat zgjedhore dhe bisedojnë për koalicionet e ndërsjella zgjedhore dhe pas zgjedhjeve, i përgatisin fushatat, ndërsa takohen edhe me qytetarët. Karakteristikat e lidershipit të mirë. Këshilla dhe shembuj të lidershipit efektiv - Stilet e lidershipit, aftësitë, studimet e rasteve dhe intervistat me liderë të suksesshëm. - Si ndryshon lidershipi? Udhëheqja morale. Lidershipi si një proces qytetërues - Si po ndryshon lidershipi tani? Tendencat dhe tre forcat lëvizëse - Lidershipi moral - Ana e errët e lidershipit Lidershipi si proces qytetëruesNë fillim të kësaj faqeje thuhet: "Shumë liderë efektivë zhvillojnë një stil në të cilin ekziston një ekuilibër midis vendosjes së kornizave, udhëzimeve dhe udhëzimeve nga njëra anë dhe autonomisë dhe përgjegjësisë së punonjësve nga ana tjetër".Ky është një zhvillim me një histori të respektueshme. Shih për këtë Evolucioni i menaxhimit - vetë-organizimi.

 Në kohën tonë, drejtimi drejt më shumë përgjegjësisë për klientët dhe rezultatet po bëhet gjithnjë e më i nevojshëm. Ka shumë organizata që e bëjnë këtë shumë mirë. Shihni shembujt në fund të kësaj faqeje nën 'Shembuj frymëzues'. Ne kemi bërë një rrugë të gjatë në këtë drejtim. Puna e fëmijëve, largimi i menjëhershëm nga puna, blerja e detyruar në dyqanin e kompanisë dhe përdorimi i dhunës fizike për të qëndruar në krye nuk janë më një dukuri e përditshme në organizatat tona. Me pak fjalë, kompetencat e menaxhimit më të mirë dhe më shumë vetëorganizimit nuk janë të vetëkuptueshme.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"