Demokracia liberale me kundër efekt te popujt dhe shtetet me imitim të vlerave demokratike  

Demokracia liberale me kundër efekt te popujt dhe shtetet me imitim të vlerave demokratike   
Demokracia liberale me kundër efekt te popujt dhe shtetet me imitim të vlerave demokratike   

Agim Bajrami

  • 14 June 2024 - 22:38

 

Shkruan:ANALISTI-Agim Bajrami 

Qytetari shqiptar Alfred Behleri i cili ka lind dhe jeton në jugun e Shqipërisë dhe i cili i ushqen ndjenjat e tija të etnisë së minoritetit grek tani  gjendet në paraburgim të Shqipërisë, i cili përballet me akuzat e manipulimit me votat e qytetarëve në garën e zgjedhjeve vendore për kandidat për kryebashkiak i Himarit të jugut të Shqipërisë.

Ngjarjen e arrestimit të z.Behleri u politizua nga politika e shtetit fqinj Greqisë duke e ngritë çështjen te Kryeministri i Shqipërisë, me kërkesën për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të minoritetit grek, duke përfshirë edhe të burgosurin Alfred Behleri.  Politikë bërja e Shqipërisë autoriteteve të Greqisë i është  përgjigjur, se rasti i qytetarit të Shqipërisë është çështje ligjore dhe si rast nuk duhet të politizohet nga askush, dhe ky rast është  i njëjtë me të gjitha rastet tjera e qytetarëve të Shqipërisë që ballafaqohen me ligjin. Greqia ballkanase, edhe pse vend anëtare në BE dhe NATO ,por me mendësi ballkanike, demokracinë e kuptojnë si përcaktim i përkrahjes së etnisë të kulturës mesjetare ,edhe kur personi gjendet në ballafaqim me ligjin caktohet në listën zgjedhore për deputet në parlamentin evropian ,një qytetar shqiptar që e mban një pasaportë  grek dhe e parapëlqen të ushqej ndjenjën e minoritetit grek. Por a është kjo vetëdije e mirëfilltë e vlerave demokratike nga politikë bërja greke që një qytetar shqiptar të fut në listat zgjedhore dhe të votohej me numër të konsiderueshëm të votuesve nga ndjesia e viktimës së Alfred  Behleri nga përcaktimi i minoritet grek ,dhe pyetja logjike është ,këndë e përfaqëson i burgosuri shqiptar në PE, dhe a do të duhej që një i burgosur të merr rolin e deputetit të parlamentit evropian, edhe nën ' prezumimin  juridike 'së secili konsiderohet i pafajshëm derisa mos të ketë një vendim të plotfuqishëm gjyqësor. Por këndë e përfaqëson i burgosuri shqiptar i ndjesisë greke Alfred Behleri,Shqipërinë që është atdheu i tij dhe nuk është anëtare e BE apo Greqinë që mban një pasaportë politik për atë se deklarohet për grek? 

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".