Kosova e sfiduar me ngecje të zhvillimit ekonomik, me elitë politike të varfërisë më të madhe në Evropë

Kosova e sfiduar me ngecje të zhvillimit ekonomik, me elitë politike të varfërisë më të madhe në Evropë
Kosova e sfiduar me ngecje të zhvillimit ekonomik, me elitë politike të varfërisë më të madhe në Evropë

Agim Bajrami

  • 10 July 2024 - 10:32

Shkruan: ANALISTI- Agim Bajrami

Edhe Fondi Monetar Ndërkombëtar e radhit Kosovën në vendin e dytë pas Ukrainës si vendi më i varfër në kontinentin e Evropës.Sipas parashikimeve të Fondit Monetar Ndërkombëtar, shifrat për rritjen e të ardhurave për kokë banori në Kosovë për vitet e ardhshme janë zhgënjyese ku deri në vitin 2028 parashihet një rritje vetëm rreth 4 mij e 900 dollar.Ndesa Mali i Zi pritet të vazhdoj të kryeson si vend me të ardhura më të larta.

-Qytetarët e Kosovës do të duhej të krenohen me një elitë të tyre politike e intelektuale kur atyre u sjellin mirëqenien sociale,paqen dhe sigurinë në perspektivë . Ka të ngjarë që mirëqenia e përgjithshme shoqërojnë nuk dëshirohet nga qytetarët pasi janë të adaptuar me 'konform zonën mendore' dhe me kënaqësi mbesin mbështetës të elitës së tyre prijëse mbasi edhe janë të adaptuar me varfërin dhe vështersit si normale në jetën e rëndomt të tyre. Aq më tepër qytetarët votues të kësaj elitë politike, kënaqen kur shohin skena marrëzie e neveritëse të pozave nëpër rrjetet sociale të fb e të tjera se po pinë kafe në veri të vendit dhe ku aty mund ti takosh vetëm njerëzit e moshuar pleq e plaka të cilët janë raste sociale të çështjes humane të tjerëve dhe të qeverisjes së vendit, ngase të rinjtë ku do e kanë dhe po e braktisin vendin dhe si pasojë e elitës politike, intelektuale dhe e qeverisjes së keqe dhe te mendësisë dhe e mendësisë shoqërore në përgjithësi nga edhe rrjedhin vuajtjet, dëshpërimi dhe zhgënjimi për të sotmen dhe të ardhmen. Edhe në këto rrethana drastike të këqija ,qytetarët pozicionohen mbrapa kësaj elitë politike e intelektuale, dhe përse? Dhe kjo po ndodh me gjendjen e njëjtë në tërë rajonin e vendeve të ballkanit përendimore. Edhe Fondi Monetar Ndërkombëtar e radhit Kosovën në vendin e dytë pas Ukrainës si vendi më i varfër në kontinentin e Evropës.Sipas parashikimeve të Fondit Monetar Ndërkombëtar, shifrat për rritjen e të ardhurave për kokë banori në Kosovë për vitet e ardhshme janë zhgënjyese ku deri në vitin 2028 parashihet një rritje vetëm rreth 4 mij e 900 dollar.Ndesa Mali i Zi pritet të vazhdoj të kryeson si vend me të ardhura më të larta.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".