Kështu po funksionon në Kosovën e pa prekshme, lidhja e krimit të organizuar me pushtetin

Kështu po funksionon në Kosovën e pa prekshme, lidhja e krimit të organizuar me pushtetin
Kështu po funksionon në Kosovën e pa prekshme, lidhja e krimit të organizuar me pushtetin

Faik Krasniqi

  • 02 September 2020 - 07:49

Shkruan: Faik Krasniqi

“Jo vetëm politikanët por edhe të gjithë vartësit e tyre që janë urë lidhëse të korrupsionit dhe krimit të organizuar. Madje të njëjtit kanë në duart e tyre fatin e shtetit dhe gjithë qytetarëve të saj. Për drejtësinë në Kosovë s'kemi çfarë të flasim. Pa u zhduk shumica prej tyre nga skena politike, këta hajna do të jenë të pa prekshëm”.

-Në Kosovën e pas luftës politika dhe drejtësia kanë lidhur një pakt. Ju s'na ngacmoni neve, dhe as ne s'ju ngacmojmë juve. Ky pakt ka funksionuar në mënyrë perfektë. Organizatat që merren me vlerësimet e korrupsionit në gjithë botën, Kosovën gjithmonë e rendisin në mesin e shteteve me korrupsionin më të lartë. Në vitet e fundit madje e kanë quajtur korrupsion endemik. Kurse në anën tjetër të gjithë politikanët e korruptuar i kemi në skenën politike.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".