Aferat korruptive të Qeverisë duhet të ndëshkohen me zgjedhje të reja

Aferat korruptive të Qeverisë duhet të ndëshkohen me zgjedhje të reja
Aferat korruptive të Qeverisë duhet të ndëshkohen me zgjedhje të reja

Arsim Haziri

  • 26 tetor 2020 - 08:06

Shkruan: Arsim Haziri

Po e them me kompetencën e një qytetari se për të mos pësuar vendi akoma më shumë humbje të kapaciteteve shtetërore, duhet të jetësohet një kompromise i përgjithshëm politik për ta shtyrë vendin drejtë një procesi elektoral. Arsyet janë të shumta, pra janë problemet strukturore qeveritare ato që kanë irracionalizuar apo çorientuar vendin drejtë progresit multidimensional.

-Gjithçka tashmë është e qartë, qeveria aktuale përveç që përcillet me afera të larta korruptive, ajo aspak nuk mund të abstrahoet prej minorancës parlamentare e qeveritare, që njëherit janë bazike për një qeveri funksionale. Shtuar kësaj si asnjë herë më parë kemi edhe luftërat ekstreme në mes bartësve politik për postin e presidentit që sipas gjitha gjasave do krijojë mundësinë që vendi të hy në proces zgjedhor. Sa i përket minimalitetit dhe problemeve brenda kuvendit qendror, dhe vështirësive për të funksionuar me një shumicë të thjeshtë, konsideroj se kjo situatë nuk është derivat i zhvillimeve të fundit, sa është rezultat i fillesave në mes partnerëve politik dhe tendencave të tyre për të qenë dominues në këtë çështje. Tashmë në Kretë këtë çështje(postin e presidentit) faktorë tensionues është edhe koha, sa më afër këtij viti, linjat përçarëse do të jenë aq më të mëdha.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".