E turpshme, edhe krimet e luftës politika e inkriminuar po i ruan e përdorë për fushatë elektorale

E turpshme, edhe krimet e luftës politika e inkriminuar po i ruan e përdorë për fushatë elektorale
E turpshme, edhe krimet e luftës politika e inkriminuar po i ruan e përdorë për fushatë elektorale

Faik Krasniqi

  • 24 December 2020 - 07:19

Shkruan: Faik Krasniqi

Kur vjen koha e zgjedhjeve këto janë top-tema. Krimet e luftës, të pagjeturit, liberalizimi i vizave, rinia, zhvillimi ekonomik, shëndetësia, arsimi, sundimi i ligjit. Të gjitha na mungojnë. Kjo s‘do koment!

Krimet e luftës dhe të pagjeturit tek ne trajtohen vetëm për efekt të votave, dhe jo që ka ndonjë seriozitet për këto çështje. Sa qesharak si shtet që jemi, e dëshmon krijimi i Gjykatës Speciale për ne. Në asnjë vend të botes nuk ka ndodhur që të krijohet Gjykatë Speciale për viktimën.

Nuk njeh historia një gjë të tillë. Neve na ndodhi një gjë e tillë. Ne mund t’i fajësojmë të gjithë, por fajtor jemi vetë ne. Sepse në vend se në Gjykatat Ndërkombëtare të deponojmë me mijëra dosje për krimet serbe në Kosove, politikanët tanë vrapuan pas pushtetit dhe parasë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".