Kosova buzë greminës, me Qeveri në anarki dhe luftë për pushtet

Kosova buzë greminës, me Qeveri në anarki dhe luftë për pushtet
Kosova buzë greminës, me Qeveri në anarki dhe luftë për pushtet

Blerim Burjani

  • 26 dhjetor 2020 - 13:03

Shkruan: Blerim Burjani

E keqja është se nëse bie kjo qeveri, shtrohet pyetja se a mundë të vjen një pushtet më legjitim dhe me vota në Kuvend të mjaftueshme për të funksionuar, Kosova deri sa të ketë sistem proporcional nuk ka me pa ditën e vetë në kuptimin funksional. Ky sistem i mbrapsht i ka bërë dëme të mëdha qeverisëse vendit, përmes këtij sistemi është instaluar pushteti klandestin , përfitues për të gjithë nga pak, një sistem që lejon marrjen e pozitave më të larta në shtet pa legjitimacion të votës as shumicës relative.

-Kjo është e saktë, që kjo Qeveri po blenë kohë të qëndroj edhe ndonjë muaj në pushtet , por pyetja shtrohet se a është kjo ajo që duhet bërë? Kosova tash është në krizë të thellë politike , kjo pranohet edhe LDK, përderisa sa AAK del kundër qëndrimit të LDK edhe pse në koalicion, më shumë për inat se nuk ia falë postin e presidentit Ramushit.

Ai, i entuziazmuar për të u bërë president, s’ka dert se a din gjë për këtë punë jo, a ka njohuri. Dëshira e tij dhe egoja janë më e madhe se pa aftësia. Kosova është demokraci e falur me poste, dhe këtu nuk po pyet kush a di gjë por vetëm a mundesh me marr diçka. Me rëndësi me të bërë dikush me pozitë të lartë politike në shtet. Madje edhe President a çka do tjetër, kjo është hiq me pak se anarki.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".