Jo me duar në xhepa si deri më tani, por me platformë kushdo që shkon në dialog me Serbinë

Jo me duar në xhepa si deri më tani, por me platformë kushdo që shkon në dialog me Serbinë
Jo me duar në xhepa si deri më tani, por me platformë kushdo që shkon në dialog me Serbinë

Faik Krasniqi

  • 19 janar 2021 - 07:35

Shkruan: Faik Krasniqi

Bisedime pa rezultate konkrete. Ka qenë e ditur se Trump do e shfrytëzojë çështjen e dialogut, sepse ishin afër zgjedhjet në SHBA. Këto bisedime duhet te përmbyllen njëherë e përgjithmonë. Çfarë është mjaft është mjaft. Por me një platforme të qartë, jo më me duar në xhepa.

Kosova prej fillimit nuk ka pasur asnjë plan rreth dialogut me Serbinë. Deri sa zyrtarët serbe shkonin me dokumente dhe merrnin shënime, zyrtarët shqiptarë shkonin me duar ne xhepa. Thjeshtë shkonin atje për shëtitje dhe për të bërë foto me zyrtar të BE-së, pastaj ato foto t‘i përdorin për propagandë të brendshme.

Këto pasoja të duarve në xhepa po i vuajmë edhe sot. Bisedime pa rezultate konkrete. Ka qenë e ditur se Trump do e shfrytëzojë çështjen e dialogut, sepse ishin afër zgjedhjet në SHBA. Këto bisedime duhet të përmbyllen njëherë e përgjithmonë. Çfarë është mjaft është mjaft. Por me një platforme të qartë, jo më me duar në xhepa.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".