Kosovës i duhen patriot për shtetin kundër korrupsionit, si shqiptari Dritan Abazoviq në Malin e Zi

Kosovës i duhen patriot për shtetin kundër korrupsionit, si shqiptari Dritan Abazoviq në Malin e Zi
Kosovës i duhen patriot për shtetin kundër korrupsionit, si shqiptari Dritan Abazoviq në Malin e Zi

Nexhmedin Spahiu

  • 22 janar 2021 - 13:22

Shkruan: Prof. Dr. Nexhmedin Spahiu

Me idenë e shtetit të përkohshëm të Kosovës, motivohet vjedhja dhe korrupsioni. Çdo politikan që nisë luftën kundër korrupsionit në Kosovë, duhet të motivohet dhe t'i motivojë të tjerët me atdhedashuri ndaj Kosovës. E nëse atdhedashuria mungon atëherë lufta kundër korrupsionit është e dështuar që në fillim. E dyta.

-Vështirë që në Kosovë të paraqitet fenomeni Abazoviq. E para. Politikanët si Dritan Abazoviq janë jashtë serikë. Kush mendoni se është prototipi i tij në Kosovë? Kosovarët nuk e kanë traditën shtetërore e as patriotizmin që e kanë malazezët. Kosova është emocionalisht e përçare në mes të atyre që e duan Kosovën e pavarur dhe atyre që Kosovën e duan në Shqipëri. Me këso dyzimesh nuk mundë të kultivohet patriotizmi. Shteti i Kosovës mundë të zhvillohet vetëm nëse duhet Kosova, çdo mëdyshje në këtë drejtim shpien në katastrofë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".