Ekonomia, kryefjala e fuqizimit dhe zhvillimit të shtetit

Ekonomia, kryefjala e fuqizimit dhe zhvillimit të shtetit
Ekonomia, kryefjala e fuqizimit dhe zhvillimit të shtetit

Faik Krasniqi

  • 18 maj 2021 - 17:32

Shkruan: ANALISTI-Faik Krasniqi

 

Kur ke ekonomi të dobët, arsimin e shëndetësinë, kuptohet që do t'i kesh në gjendje të mjerueshme!     

 

Ekonomia rregullon gjithçka. Pa ekonomi nuk ka asgjë. Edhe shtetin e ke shumë të dobët nëse nuk ke ekonomi të zhvilluar. Shtetet e zhvilluara investimet më të mëdha i kanë bërë në ekonomi. Edhe sot bëjnë një gjë të tillë, prandaj janë shumë të fuqishme. Kur ke ekonomi të fortë, ke para të mjaftueshme për të bërë investime në shëndetësi, arsim, mbrojtje, siguri, infrastrukturë etj. Por shtetet e pazhvilluara çfarë bëjnë? Paranë publike e orientojnë në çështje tjera. Kryesisht në fusha ku nuk sjell të mira ekonomike. Pra, gjërat i kapin për bishti dhe jo për koke. Kurse ekonomisë kurrë nuk i dhënë rëndësi. Kjo është edhe arsyeja pse janë shtete të dobëta ekonomikisht. 

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".