Është momenti historik që Kosovë të hyj seriozisht në “valle” me Amerikën!

Është momenti historik që Kosovë të hyj seriozisht në “valle” me Amerikën!
Është momenti historik që Kosovë të hyj seriozisht në “valle” me Amerikën!

Fadil Maloku

  • 11 qershor 2021 - 07:34

Shkruan: Prof. Dr. Fadil Maloku

Kosova, në rast se dëshiron t'i prijë "valles" së besnikërisë dhe lojalitetit ndaj vlerave dhe modelit të demokracisë së mikut të saj të madh amerikan, duhet e para, t'i arrestoj dhe gjykojë "peshqit" e (mëdhenj) e korruptuar dhe kriminalizuar. Duke e bërë këtë akt, ajo përveç aktivizimit të mobilitetit për ta konsoliduar procesin e shtet ndërtimit të Kosovës, do bëhej edhe "aksionare" e denjë në krijimin e konditave të sigurisë dhe stabilitetit në rajon.

Amerika, po bënë shumë mirë që po rikthehet fuqishëm në Ballkan! Luftimi i krimit dhe korrupsionit, si edhe manovrat ushtarake "Defender Europe 2021” janë dëshmia më e mirë për përkushtimin që e ka ndërmend me ia bë Amerika gjithë Ballkanit Perëndimore. Komunikimi i lajmit nga ana e Sekretarit Amerikan të Shtetit, Antony Blinken, rreth urdhrit ekzekutiv të presidentit Joe Biden, lidhur me bllokimin e pasurive dhe hyrjes në SHBA të personave që kontribuojnë në destabilizimin e Ballkanit Perëndimor, është definitivisht angazhimi më decidiv i SHBA për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar.

Kosova, në rast se dëshiron t'i prijë "valles" së besnikërisë dhe lojalitetit ndaj vlerave dhe modelit të demokracisë së mikut të saj të madh amerikan, duhet e para, t'i arrestoj dhe gjykojë "peshqit" e (mëdhenj) e korruptuar dhe kriminalizuar. Duke e bërë këtë akt, ajo përveç aktivizimit të mobilitetit për ta konsoliduar procesin e shtet ndërtimit të Kosovës, do bëhej edhe "aksionare" e denjë në krijimin e konditave të sigurisë dhe stabilitetit në rajon.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".