Opozitarët e verbëruar nga lakmia për pushtet, duan ta fusin shtetin në kaos

Opozitarët e verbëruar nga lakmia për pushtet, duan ta fusin shtetin në kaos
Opozitarët e verbëruar nga lakmia për pushtet, duan ta fusin shtetin në kaos

Skender Mulliqi

  • 23 korrik 2021 - 07:50

Shkruan: ANALIST - Skënder Mulliqi

Ky vit por edhe viti në vijim mendohet nga shumica së do të janë vite të kthesave pozitive për Kosovës. Kontributi për kthesa pozitive shumë të nevojshme u takon të gjithëve edhe opozitës e cila ende nuk po pushon të bënë opozitë jo konstruktiv. Armiku shekullorë serb mundet në terrenin politik, vetëm më unitetin tonë, vetëm më bashkimin e forcave politike në vend .Na duhet një ri ngritje e re shtetërore dhe nacionale .Këtë mund edhe të arrijmë duke i lënë mbrapa qërimin e hesapeve personale dhe ndërpartiake , duke ardhur përfundimisht në shprehje fitorja e moralit dhe dinjitetit politik!

Qytetarët në vend që të gjejnë qetësinë shpirtërore pas luftës, po jetojnë në frikë dhe në stres nga tensionet gjithnjë të ngritura politike. Së cili është kriteri, rregullat dhe kufiri i gjithë kësaj, nuk po e dinë askush. Jetuam në frikë për 50 vite nën okupimin nga Serbia, deri sa u çliruam më luftë në vitin 1999.Këto vuajtje dhe gjithë këto të këqija që nga goditën historikisht, na bëjnë gjithnjë të brengosur për fatin e popullit dhe të shtetit të ri të Kosovës. Njerëzit e pushteteve të deritashme , dhe tash si opozitarë sikur nuk po shohin që Kosova mund të rrëshqet në kaos nga mos marrja e përgjegjësive të tyre politike.

Me opstrukcione politike , me vazhdimin e krizave ekonomike , nuk ka mundësi të realizohen aspiratat e të bëri shtet ligjor dhe demokratik, Nuk jam i sigurt kështu së ndonjëherë do të gjejmë rrugën për Evropën e Bashkuar. Njerëzit nuk I harrojnë mashtrimet , manipulimet e përditshme , në synim të realizimit të interesave personale . Duhet të mësohemi më rrotacionin që sjellë sistemi shumë partiak pluralist. Qytetarët shumica më zgjedhjet e fundit nacionale kanë bërë përzgjedhjen së kënd më e besuar politikisht .I besuan forcat e reja politike si ndryshim imediat për Kosovën dhe të ardhmen e saj. Vota plebishitare duhet të respektohet nga opozita , e jo të vazhdohet më avazin e vjetër të politikës , e cila nuk u tregua produktive .Vendi i nevojitet zhvillimi i proceseve të stagnuar e disa edhe të kthyera mbrapa.

Është koha e dominimit të vlerave karshi antivlerave të cilat e kanë vërshuar Kosovën e pas luftës. Duhet të mësohemi së si duhet punuar për shtet dhe për popull ,Të gjithë mekanizmat I kemi , vetëm së duhet ditur të futën në veprim. Nuk guxojmë të mbetemi peng të së kaluarës komuniste, që nuk na solli asnjë të mirë si komb në Ballkan. Të luftojmë të gjithë së bashku për një ambient të ri, për një ambient ku kanë vend të gjithë, e jo vetëm një kategori e njerëzve të caktuar të politikës dhe të biznesit. Vetëm më punë të ndershme , më moral politikë , edhe mund të bëhemi pjesë e botës së civilizuar dhe demokratike. Qytetarët i identifikuan dhe dënuan tashmë manipulimet që ju janë bërë gjatë këtyre viteve.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".