Të gjitha parat nga pagat dhe benificionet e kundërligjshme, t’i kthehen buxhetit të shtetit

Të gjitha parat nga pagat dhe benificionet e kundërligjshme, t’i kthehen buxhetit të shtetit
Të gjitha parat nga pagat dhe benificionet e kundërligjshme, t’i kthehen buxhetit të shtetit

Dardan Grapci

  • 18 August 2021 - 14:04

Shkruan: ANALISTI - Dardan Grapci

Më në fund Kuvendi i Kosovës ka filluar ta zbatojë ligjin, shkarkimi i zyrtarëve të lartë duhet të jetë një mësim për zyrtarët e tjerë të cilët nuk janë në listën e zezë të Qeverisë.

Une mendojë që shkarkimi i anëtares së bordit të KOSTT-it, Xhyldane Kiçmari, ka qënë vendim i duhur, por kundër-përgjigja e saj është për të ardhur.

Unë propozojë që Xhyldane Kiçmari të dënohet edhe sipas ligjit, mbase edhe me burgim, për korrupcion dhe ikjes së ligjit si dhe për marrjen e dy pagave pa të drejtë ligjore.

Beneficionet që i ka kërkuar, nuk duhet asesi të aprovohen, por përkundrazi ajo duhet që paratë e udhëtimit dhe shpenzimeve tjera t'ia kthej shtetit, sepse paraja shtetërore nuk është për shpenzime verore dhe pushime. 

Qeveria e Kosovës duhet ta krijojë një ligj, ku ju ndalohet zyrtarëve politik, marrja e parave nga arka e shtetit për qejfet e tyre personale.

 Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".