Ministrja ka të drejtë me kritikat kundër heshtjes së skandalit të përgjimeve në KPK dhe KGJK!

Ministrja ka të drejtë me kritikat kundër heshtjes së skandalit të përgjimeve në KPK dhe KGJK!
Ministrja ka të drejtë me kritikat kundër heshtjes së skandalit të përgjimeve në KPK dhe KGJK!

Hasan Preteni

  • 21 August 2021 - 09:03

Shkruan: ANALISTI - Hasan Preteni

-Nismë e mbarë, duke mos pasur kompetenca për ndërhyrje të drejtpërdrejtë Ministrja po punon drejtë e ne zbatim te ligjit. Presion institucional, mediat dhe shoqëria civile po heshtin në mënyrë të pajustifikueshme. E vlersoj teper të nevojshme edhe ndryshimet ligjore, në disa shtete të regjionit kryeprokurori zgjedhet nga Kuvendi. Kjo kishte qenë mire edhe për arsye debllokimi të procesit.” Këshillat” janë barikaduar, me paga të mira, privilegje si askush tjetër e për punë i raportojnë vetem njëri tjetrit. Rreth vicioz ku të emrojnë, avansojnë,sanksionojnë dhe shkarkojnë. Janë lidhur rreth interesit, shantazhi mjet që funksionon te secili, secilit ia dinë mangësitë por nuk i hapin derisa nuk detyrohen nga populli e qytetaret…

Për të punuar mbarë nismëtari, titullari duhet të jetë i mbarë por kjo nuk po ndodhë. Të gjithë këta kanë edhe shume vende pune te tjera. Situatë e keqe pa shenja përmirësimi për të ndryshuar pozitivisht andaj per këtë duhet operacion i thellë.

Presidentja raporton ne Kuvend, Kryeministri gjithashtu, të gjithë titullaret e institucioneve të pavarura gjithashtu. E ku e kujt I raporton “ gjyqësori e prokuroria”. Mosdetyrimi për të raportuar sjell mospunë dhe anarki me fatkeqesi!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"