Vota e 17 tetorit, goditje e rëndë për të gjitha partitë politike

Vota e 17 tetorit, goditje e rëndë për të gjitha partitë politike
Vota e 17 tetorit, goditje e rëndë për të gjitha partitë politike

Blerim Burjani

  • 19 October 2021 - 07:39

Shkruan: ANALISTI - Blerim Burjani

Të gjitha këto parti, nëse duan të mbijetojnë në politikë, e  kanë vetëm një rrugë një drejtimesh: të reformohen dhe të punojnë për qytetarët ose të largohen nga skena politike. Tash le të mendojnë ato çfarë donë!

Po vjen koha e vetëdijesimit të plotë të qytetarëve, për të gjykuar dhe vlerësuar premtimet që po i bëjnë partitë politike.  Ose duhet  ti realizojnë premtimet pasi ta marrin pushtetin ose nuk ka më vota. Kjo situatë, me këtë rezultat zgjedhor, në këto zgjedhje  me VV-në është një vërejtje serioze, sepse është një subjekt politik e  cila dështoj shumë. Pra askush nuk e ka pritur këtë rezultat negativ që është  dështim për  VV-në si parti që e drejton Qeverinë. Pas këtyre zgjedhjeve dhe analizës së këtij rezultati, VV-ja duhet të mendoj për një reformë të thellë kadrovike. Duhet të reformohet urgjentisht sepse  sot VV-ja  ka shumë  deputet anonim, po ashtu  sikur që kishte edhe shumicën e kandidatëve  anonim për komuna, prandaj doli me rezultat negativ dhe të  dëmshëm për VV-në.

PDK dhe LDK u rikthyen në skenë me një infuzion më të mirë dhe forcë  politik në saj të Albin Kurtit  që i kandidoj për kryetar komunash  kandidatët e dobët, prandaj ata kandidat ia dhanë mundësinë me u rikthye sërish në garë politike PDK-së dhe LDK-së. Nëse VV-ja  nuk ju hynë reformave kadrovike pritet të ketë rënie akoma më të madhe dhe  dështim në zgjedhjet e reja  kurdo që ndodhin ato për nivelin nacional. Të gjitha këto parti, nëse duan të mbijetojnë në politikë, e  kanë vetëm një rrugë një drejtimesh: të reformohen dhe të punojnë për qytetarët ose të largohen nga skena politike. Tash le të mendojnë ato çfarë donë! 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".