Serbia vrastare e mbi 350 mijë njerëzve në luftërat e ish Jugosllavisë vazhdon të përkëdhelet e të mos ndëshkohet nga Bashkësia Ndërkombëtare!

Serbia vrastare e mbi 350 mijë njerëzve në luftërat e ish Jugosllavisë vazhdon të përkëdhelet e të mos ndëshkohet nga Bashkësia Ndërkombëtare!
Serbia vrastare e mbi 350 mijë njerëzve në luftërat e ish Jugosllavisë vazhdon të përkëdhelet e të mos ndëshkohet nga Bashkësia Ndërkombëtare!

Faik Krasniqi

  • 15 December 2021 - 07:53

Shkruan: ANALISTI - Faik Krasniqi

Serbia gjithmonë ka qenë e përkëdhelura e Bashkësisë Ndërkombëtare. Me theks të veçantë e Bashkimit Evropian. Edhe pse është fajtore për vdekjen e mbi 350 mijë njerëzve në disa luftëra të Ish Jugosllavisë, jo që nuk u ndëshkua kurrë, përkundrazi, u shpërblye vazhdimisht. Kurse ne vazhdimisht u ndëshkuam nga BE-ja.

- Mjafton ta përmendim izolimin 22 vjeçar. Ndëshkim më të madh s'ka ku të shkojë. Nuk do ta quaja reagim, sepse nëse BE dhe SHBA e kanë seriozisht me reagimin ndaj Serbisë që gjithmonë i mohon masakrat e kryera në Kosove, Serbia nuk do të guxonte më të mohonte asgjë. Meqë e duan Asociacionin e komunave me shumicë serbe le ta bëjmë, por ashtu siç thotë Kushtetuta e Republikës se Kosovës. Në të kundërtën jo, sepse bëhemi një Bosnjë e dytë. Atëherë s'ka çfarë na duhet shteti. Edhe një gjë. Një Asociacion duhet të themelohet edhe për shqiptarët në Preshevë, Medvegjë e Bujanoc. Me Serbinë reciprocitet pikë për pikë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".