Viti 2022 me Gjykatën Speciale, vit dramatik me epilogun kundër Mustafës, Gucatin e Haradinajn dhe fillimin e procesit të nxehtë kundër Hashim Thaçit

Viti 2022 me Gjykatën Speciale, vit dramatik me epilogun kundër Mustafës, Gucatin e Haradinajn dhe fillimin e procesit të nxehtë kundër Hashim Thaçit
Viti 2022 me Gjykatën Speciale, vit dramatik me epilogun kundër Mustafës, Gucatin e Haradinajn dhe fillimin e procesit të nxehtë kundër Hashim Thaçit

Naim Miftari

  • 07 January 2022 - 07:59

Shkruan: ANALISTI - Naim Miftari

Është shumë e vërtetë se kësaj gjykate ju kanë vrarë e ju kanë tërheq nga frika, ose janë blerë shumë dëshmitar kyç dhe kundër dëshmitarëve ka punuar komplet aparati i shtetit ,policia, AKI-ja, prokuroria, gjyqësia...të gjitha këto institucione që sot janë akoma në duar të Prontos. Është e pritshme që në këtë proces gjyqësor të dënohet edhe Salih Mustafa për krimet e pretenduara ndaj e tij, që nuk është aspak e vërtetë kjo,por peshku i madh e han peshkun e vogël, dhe kjo ndodhë sidomos në gjykata të mëdha dhe sipas mendimit tim Cali është vetëm një Kokë Turke, pra do të dënohet për të shpëtuar disa komandantë më të mëdhenj që gjatë luftës “prenin” e “qanin” në zonat e Lllapit-Gollakut dhe kur i dëgjoj dhe i shoh live dëshmitarët kundër Salih Mustafës- Calit jam shumë i bindur se këta dëshmitar, janë më pak dëshmitar të prokurorisë e më shumë janë dëshmitar të kurdisur e të kursyer të disa komandantëve të asaj pjese të Kosovës të cilët duan ta fshehin dorën e vetë duke e shkarkuar e koordinuar barrën mbi Sali Mustafën i cili edhe vetë e din këtë punë. Edhe arrestime tjera do të ketë s’pakut edhe një valë.

-Gjykata Speciale nuk është gjykatë ideale pasi nuk merret edhe me krimet Serbe, është e pa drejtë ndaj shtetit të Kosovës dhe ka filluar me një raport të rrejshëm të Dik Martit, raport që nuk qëndron por është një manipulim Serbo-Rus. Por formimi i gjykatës jashtë Kosovës ka qenë e vetmja mënyrë sado pak që të provohet të kërkohet drejtësi për krime të luftës ku ishin vra padrejtësisht me shumë komplote komandantë, ministra, gazetar e përfaqësues politik të një subjekti tjetër politik.

Ky gjykim dot ishte i rendit dhe ma i qëlluar po ta bënin prokurorët e gjyqtaret e shtetit të Kosovës, por pas luftës në vend që Kosovën ta shndërrojnë në një shtet serioz, shtet ligjor i së drejtës Kosova u bë pronë private e Hashim Thaçit e Pronto mafisë dhe e disa klaneve politike si PDK,LDK,AAK. Pra u bë shteti jonë lodër e krimit të organizuar ku nga kryeprokurori, Policia, Inteligjenca, FSK-ja e deri te ai rojtari i thjeshtë u vendosën të gjithë si figura të shahut nga Pronto Mafija e ndihmuar nga LDK dhe AAK, Lita serbe, NISMA e AKR.

Prandaj vendosja e gjykatës jashtë Kosovës është vendim me vend. Në këtë vit që posa kemi shkelur, 20022, do të fillon edhe gjykimi i Hashim Thaçit me shokë e ish shokë të vetë, edhe pse Thaçi ka qenë i sigurt, sikurse edhe Veseli, se këta dy nuk do të përfundojnë vet në këtë gjykatë se pota dinin mirë se do të përfundonin vetë në burg kurrë për jetë as për 100 vjet tjera kjo gjykatë nuk do të lejohej të votohet nga deputetët e Kosovës të cilët vetë Thaçi dhe Veseli i porositën me presion që ta votojnë, duke e futur në agjendë të miratimit -votimit në parlament, pasi për vete i kishin marr premtimet se nuk do të arrestohen, së pakut nga dy qendra të forta ndërkombëtare, se nuk do të përfundonin vetë ata në burg.

që pritet të fillon muajt në vijim ndaj Hashim Thaçit me shokët e tij do të jetë dramatik, ku sipas të gjitha gjasave, sipas mendimit tim, pasi kam përcjell gjykimin nga afër prej kur ka filluar kundër Gucati, Haradinaj i OVL dhe Sali Mustafa i UÇK-s, jam i sigurt që do të dënohen dy të parët Gucati dhe Haradinaj, pasi luanin argatin e Thaçit e Veselit duke dalë kundër gjykatës edhe pse kjo gjykatë është votuar nga parlamenti i Kosovës. Pra këta kanë vepruar duke penguar drejtësinë me disa letra që ju dha BIA-e Beogradit e disa letra e deklarata tjera të dëshmitarëve që i vodhën prokurorët e hetuesit e SHIK-ut nga dosjet e proceseve gjyqësore të UNMIK-ut që vetë -EULEXI jua dorëzoj to pas kryerjes së mandatit të gjykatësve dhe prokurorëve special të Kosovës.

Pra dosjet u dhanë këtyre gjykatësve e prokurorëve që 98 përqin e tyre ishin dhe janë edhe sot lodra të Pronto Mafias. Është shumë e vërtetë se kësaj gjykate ju kanë vrarë e ju kanë tërheq nga frika, ose janë blerë shumë dëshmitar kyç dhe kundër dëshmitarëve ka punuar komplet aparati i shtetit ,policia, AKI-ja, prokuroria, gjyqësia ...të gjitha këto institucione që sot janë akoma në duar të Prontos. Është e pritshme që në këtë proces gjyqësor të dënohet edhe Salih Mustafa për krimet e pretenduara ndaj e tij, që nuk është aspak e vërtetë kjo, por peshku i madh e han peshkun e vogël, dhe kjo ndodhë sidomos në gjykata të mëdha dhe sipas mendimit tim Cali është vetëm një Kokë Turke, pra do të dënohet për të shpëtuar disa komandantë më të mëdhenj që gjatë luftës “prenin” e “qanin” në zonat e Lllapit-Gollakut dhe kur i dëgjoj dhe i shoh live dëshmitarët kundër Salih Mustafës- Calit jam shumë i bindur se këta dëshmitar, janë më pak dëshmitar të prokurorisë e më shumë janë dëshmitar të kurdisur e të kursyer të disa komandantëve të asaj pjese të Kosovës të cilët duan ta fshehin dorën e vetë duke e shkarkuar e koordinuar barrën mbi Sali Mustafën i cili edhe vetë e din këtë punë.

Edhe arrestime tjera do të ketë s’pakut edhe një valë. është i pa parashikueshëm pasi disa të akuzuar janë ish poli-agjent të shërbimeve të huaja sekrete gjatë dhe pas luftës dhe që përfaqësonin interesin e huaj të shumë individëve, zyrtarëve, të ambasadorëve, të misionarëve të huaj që kishin ardhur në Kosovë jo për ta ndihmuar shtetin e Kosovës por kishin ardhur për tu pasuruar për veti nga korrupsioni dhe konspiracionit, për ta minuar te drejtësinë shtetërore të shtetit tonë. Unë e them me plotë siguri dhe bindje se UÇK-ja ka bërë luftë të pastër, njërën ndër luftërat më të pastra që janë zhvilluar në botë, prandaj edhe nga kjo gjykatë askush nuk do të dënohet pse ka luftuar kundër ushtrisë dhe policisë serbe apo pse ka luftuar për lirinë e vendit tonë, por akuzohen dhe dënohen vetëm pse disa individ i kanë shkelur ligjet e luftës, bërë krime individuale gjatë dhe pas luftës.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".