Serbia e kërkon vetëm asociacionin për komunat serbe, nuk është e interesuar për marrëveshje normalizimi me Kosovën

Serbia e kërkon vetëm asociacionin për komunat serbe, nuk është e interesuar për marrëveshje normalizimi me Kosovën
Serbia e kërkon vetëm asociacionin për komunat serbe, nuk është e interesuar për marrëveshje normalizimi me Kosovën

Faik Krasniqi

  • 29 January 2022 - 09:09

Shkruan: ANALISTI - Faik Krasniqi

Ndërmjetësuesit e dialogut Kosove-Serbi duhet të tregojnë se çfarë marrëveshje përkrahin. Çfarë nënkuptojnë ata me normalizim të marrëdhënieve?

- Serbia nuk është e interesuar për marrëveshje për normalizim të marrëdhënieve, por për Asociacion me kompetenca ekzekutive, gjë që është në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës se Kosovës. Bashkimi Evropian është pro këtij Asociacioni.

SHBA thotë që Asociacioni nuk cenon sovranitetin e Kosovës. Nuk do të kisha thënë që nuk e cenon sovranitetin, sepse një Asociacion i tillë si po kërkon Serbia, krijon një mënishtet brenda shtetit, dhe pas një kohe shkakton probleme që vjen deri tek cenimi edhe i sovranitetit. Problemet tona si shtet s'do të kishin fund. Asociacion sipas Kushtetutës së Kosove. Ose shkëmbimi i territorit.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".