Administrata në sistemin e drejtësisë qëllimisht është diskriminuar, janë në shërbim të përulur ndaj gjyqtarëve dhe prokurorëve të superprivilegjuar

Administrata në sistemin e drejtësisë qëllimisht është diskriminuar, janë në shërbim të përulur ndaj gjyqtarëve dhe prokurorëve të superprivilegjuar
Administrata në sistemin e drejtësisë qëllimisht është diskriminuar, janë në shërbim të përulur ndaj gjyqtarëve dhe prokurorëve të superprivilegjuar

Blerim Burjani

  • 02 April 2022 - 09:19

Shkruan: ANALISTI – Blerim Burjani

Tash si duket nuk po ka interese për t’i zgjidhur problemt dhe ato janë shumë të grumbulluara. Më shumë siq po kuptohet interesim për të krijuar rahati te gjyqtarët dhe prokuroret e jo te administrata.

-Është fakt i pa mohueshëm që greva e punetorve të adminsitatës në sistemin e drejtësisë, sdo mend se ka shkaktuar probleme serioze të cilat duan kohë të riparohen dhe të normalizohet gjendja.Por, kur jemi këtu, nuk duhet të harrohet fakti se problmet e adminsitratës dh çështja e pagav dhe kushteve të punës kanë qenë për një kohë të gjatë të vështira.

Problmet e adminsitratës janë prezente që nga viti 2012. Madje jo vetëm prej atëherë si kufi i prerë, por dhe më heret kisht probleme, por ato disi ishin tejkaluar. Tash si duket nuk po ka interese për ti zgjidhur problemt dhe ato janë shumë të grumbulluara. Më shumë siq po kuptohet intrsim për të krijuar rahati te gjyqtarët dhe prokuroret e jo te administrata. Gjtihmonë administrata po ka telashe të shumta që nuk zgjidhen, që nuk tejkalohen por presin me kohë të gjatë dhe vetëm po grumbullohen.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".