Betejë e vështirë e Telekomit kundër kontratave zhvatëse prapa të cilave fshihet krimi i organizuar!

Betejë e vështirë e Telekomit kundër kontratave zhvatëse prapa të cilave fshihet krimi i organizuar!
Betejë e vështirë e Telekomit kundër kontratave zhvatëse prapa të cilave fshihet krimi i organizuar!

Xhevat Meha

  • 02 April 2022 - 14:44

Shkruan: ANALISTI – Xhevat Meha

A do ta fitoj betejën Telekomi kundër kontratave të dëmshme? Kjo është e lidhur me veprimin e shumë faktorëve. Është shumë mirë që beteja ka filluar, edhe pse nuk kam besim se në një të ardhme të afërt kjo betejë mund të fitohet. Për të fituar separi duhet të hyjsh në betejë. Problemi qëndron tek institucionet e Kosovës, prokuroria dhe gjyqësia.

Se në Telekom, e njëjtë edhe në të gjitha ndërmarrjet tjera publike, ka pasur kontrata të dëmshme, e ditur gjërësisht nga qytetarët e Kosovës, ka mbetur që këtë ta kanë të ditur edhe prokuroria dhe gjyqësia e Kosovës. Kontratat e dëmshme kanë qenë masive si mekanizëm për vjedhje. Vjedhja e pasurisë së përbashket ka qenë pjesë e programeve të zbatuara nga rrjeti i strukturave të fshehta serbe që veprojnë në Kosovë për të fuqizuar krimin e organizuar si mekanizëm për mbajtjen nën kontroll të institucioneve të Kosovës dhe të vetë Kosovës. Kryeqendra e këtyre programeve ka qenë Putini.

A do ta fitoj betejën Telekomi kundër kontratave të dëmshme? Kjo është e lidhur me veprimin e shumë faktorëve. Është shumë mirë që beteja ka filluar, edhe pse nuk kam besim se në një të ardhme të afërt kjo betejë mund të fitohet. Për të fituar separi duhet të hyjsh në betejë. Problemi qëndron tek institucionet e Kosovës, prokuroria dhe gjyqësia. Deri tani këto institucione kanë siguruar pandëshkueshmërin e krimit. Nuk po shoh ndonjë veprim të qeverisë që do të ndryshonte punën e këtyre dy institucioneve. Ta shohim të ardhmen me optimizëm.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".