Qeveria dhe Kuvendi përfundimisht ta pastrojnë kalendarin nga ditët e festave të pa nevojshme

Qeveria dhe Kuvendi përfundimisht ta pastrojnë kalendarin nga ditët e festave të pa nevojshme
Qeveria dhe Kuvendi përfundimisht ta pastrojnë kalendarin nga ditët e festave të pa nevojshme

Faik Krasniqi

  • 06 April 2022 - 07:33

Shkruan: ANALISTI - Faik Krasniqi

Kuvendi me shumë e shumë ligje është mbrapa, ligje këto që janë jetike për ekonominë dhe qytetaret e saj. Në mesin e tyre bënë pjesë edhe Ligji për festat zyrtare.

-Konsideroj që shume festa zyrtare tek ne janë të panevojshme. Si p.sh. Dita e Evropës. Ne festojmë ditën e Evropës, kurse Evropa për me shume se dy dekada neve na mbanë të izoluar! Madje as ata nuk e kanë këtë për datë pushimi atë ditë.

Është shumë qesharake kjo nga ana e jonë. Ose dita e festës në ditë vikendi të mos bartet në ditën pasuese të punës. Kuvendi por edhe Qeveria e ka në për detyrim ta rregullojnë ligjin për festat zyrtare. Këto që i ceka t'i heqin, kurse si festa e 28 nëntorit ta bëjnë feste zyrtare. Kuvendi me shumë e shumë ligje është mbrapa, ligje këto që janë jetike për ekonominë dhe qytetaret e saj. Në mesin e tyre bënë pjesë edhe Ligji për festat zyrtare.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".