Serbia dhe Kosova me duar në xhepa

Serbia dhe Kosova me duar në xhepa
Serbia dhe Kosova me duar në xhepa

Blerim Burjani

  • 23 May 2022 - 07:37

Shkruan: ANALISTI- Blerim Burjani

tash palët nuk kanë asnjë dokument që do ti prezantonin njëri tjetrit pastaj të flasin duke sumarizuar dy dokumente në një dokument të përbashkët gjithëpërfshirës si dokument të vetëm.

këtë qasje të hezitimit për ta propozuar dokumentin konkret për arritjen e marrëveshjes në mes të Prishtinës dhe Beogradit, nuk mundë të presim ndonjë lëvizje të shpejtë në progres. Pra pavarësisht insistimit të faktorit ndërkombëtar, do të ishte çuditshme që në bazë të këtyre zhvillimeve të arrihet ndonjë marrëveshje në mes dy vendeve, me kaq jo interesim për të gjetur zgjidhje nga palët. Kjo gjendje pa zgjidhje i konvenon vetëm Serbisë. Me këtë situatë s’ka zgjidhje, s’ka seriozitet dhe s’ka asgjë.

Tani mbetet të shohim në vazhdim se a do të ketë qasje tjetër nga SHBA dhe BE rreth këtij procesi. Me këtë qasje nuk mundë të pritet asnjëherë zgjidhje, nëse ndryshon atëherë do të shohim më tutje. Pra tash për tash s’ka asnjë dokument konkret, s’ka asnjë propozim. S’ka asgjë së pakut jo zyrtarisht. Deri tash palët nuk kanë asnjë dokument që do ti prezantonin njëri tjetrit pastaj të flasin duke sumarizuar dy dokumente në një dokument të përbashkët gjithëpërfshirës si dokument të vetëm.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".