Zgjedhja e Kryeprokurorit të Shtetit është futur në rrugë pa krye!

Zgjedhja e Kryeprokurorit të Shtetit është futur në rrugë pa krye!
Zgjedhja e Kryeprokurorit të Shtetit është futur në rrugë pa krye!

Blerim Burjani

  • 31 May 2022 - 07:38

Shkruan: ANALISTI- Blerim Burjani

Presidentja e shtetit nuk ka veto ajo vetëm formalisht kur i plotëson kriteret dhe bëhet zgjedhja e miraton formalisht zgjedhjen. Pra këtu duhet të ketë kujdes se mund të mbetet shteti pa kryeprokuror fare duke zgjatur kështu me vite.

-Ky proces ka marr teposhtën, çdo involvim apo ndërhyrja në institucione të pavarura kushtetuese, pra nuk mund të ketë ndërhyjë sepse shkakton dëme kolosale, pa marr parasysh se kush zgjidhet a nuk zgjidhet, pra ky institucion procedurat i rregullon vetë, po sikur dhe vetë vendos për këtë vend që të ketë kryeprokuror. Presidentja nuk e zgjedhe kryeprokurorin por KPK, e as OJQ-të nuk e zgjedhin.

Pra KPK-ja e zgjedh sepse është organ i pavarur, por e keqja është se ky institucion tash mundë të mos provoj me far për ta zgjedhë kryeprokurorin dhe të mbetet pozitë vakante. Por për këtë askush nuk ka ndërmend të jep përgjegjësi. Presidentja e shtetit nuk ka veto ajo vetëm formalisht kur i plotëson kriteret dhe bëhet zgjedhja e miraton formalisht zgjedhjen. Pra këtu duhet të ketë kujdes se mund të mbetet shteti pa kryeprokuror fare duke zgjatur kështu me vite.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".