Pa zgjidhjen e nyjës së madhe politike mes Kosovës dhe Serbisë,nuk ka pjesëmarrje në iniciativën e Ballkanit të Hapur

Pa zgjidhjen e nyjës së madhe politike mes Kosovës dhe Serbisë,nuk ka pjesëmarrje në iniciativën e Ballkanit të Hapur
Pa zgjidhjen e nyjës së madhe politike mes Kosovës dhe Serbisë,nuk ka pjesëmarrje në iniciativën e Ballkanit të Hapur

Blerim Burjani

  • 14 June 2022 - 07:29

Shkruan:ANALISTI - Blerim Burjani

Kjo iniciativë ende nuk e ka as formën e qartë rajonale , ajo më shumë kuptohet si politikë se sa ekonomike dhe zhvillimore. Serbia është komode në një iniciativë të tillë , kurse Kosova ka problemet saj politike me Serbinë, përderisa pengesa vjen për shkak të mos normalizimit të marrëdhënieve me këtë shtet.

-Më dhënien e pëlqimit nga SHBA për Open Ballkan po shndërrohet në një politik globale ballkanike. Tash po duket se nuk ka shumë hapësirë mendimi që të kundërshtohet, edh pse vërejtët e Kosovës janë të arsyes politike por nuk janë ekonomikë. Në kuptimin ekonomik është iniciativë zhvillimore e shteteve ballkanike. Kosova vazhdon ta kundërshtoj këtë iniciativë , arsyet gjithmonë janë politike dhe jo ekonomike.

Kjo iniciativë ende nuk e ka as formën e qartë rajonale , ajo më shumë kuptohet si politikë se sa ekonomike dhe zhvillimore. Serbia është komode në një iniciativë të tillë , kurse Kosova ka problemet saj politike me Serbinë, përderisa pengesa vjen për shkak të mos normalizimit të marrëdhënieve me këtë shtet. Pra pa zgjidhjen e problemit politik Kosovë -Serbi s’ka gjë nga kjo nismë , kjo po del si konkluzë përfundimtare. Kosova e ka frikën se mbetet e izoluar brenda një krijese të tillë si Open Ballkan, e në anën tjetër ,Kosova pengohet në liberalizim të vizave.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".