PD e Shqipërisë me Sali Berishën, në ringritje të fuqishme për rrëzimin e Edi Ramës në zgjedhjet e reja

PD e Shqipërisë me Sali Berishën, në ringritje të fuqishme për rrëzimin e Edi Ramës në zgjedhjet e reja
PD e Shqipërisë me Sali Berishën, në ringritje të fuqishme për rrëzimin e Edi Ramës në zgjedhjet e reja

Blerim Burjani

  • 08 August 2022 - 06:37

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

Kur jemi të rendi dhe ligji, është shumë e vërtetë që ky shtet ka probleme të mëdha me gjyqësinë dhe funksionimin e rendit dhe ligjit. Normal që ka përmirësime të mëdha por ende duket të ketë prani të madhe të këtij fenomeni prandaj akoma është shumë larg në këtë aspekt.

-Edi Rama është një politikan që deri tash ka lëvizur në rritje progresive. Ai ai deri tash ka arritur të merr opinion pozitiv nga mbi 50% të qytetarëve në Shqipëri. Edi Rama arriti që duke e drejtuar Shqipërinë të hapë edhe negociatat për anëtarësim në BE. Pra kjo është një e arritur e madhe, pa marr parasysh se në Kosovë Edi Rama nuk gëzon popullaritet pikërisht për shkak të qëndrimit të tij lidhur me projektin e “Ballkanit të Hapur” (Open Ballkan). Tani kur jemi tek zhvillimet në Partinë Demokratike (PD), mendoj që PD-ja duhet akoma të konsolidohet. Jam optimist që Sali Berisha do të arrij ta forcoj më shumë PD-në dhe ta përgatis për zgjedhje.

Tash PD-së nuk i konvenojnë zgjedhjet, deri në konsolidim të plotë partiak dhe elektoral. E sa i përket kriminalitetit Shqipëria ka probleme të mëdha sepse kriminalitete ka pasur gjithmonë në Shqipëri, edhe në kohën e Sali Berishës, sikur që ka edhe në kohën e Edi Rames pothuajse njëjtë. Kur jemi të rendi dhe ligji, është shumë e vërtetë që ky shtet ka probleme të mëdha me gjyqësinë dhe funksionimin e rendit dhe ligjit. Normal që ka përmirësime të mëdha por ende duket të ketë prani të madhe të këtij fenomeni prandaj akoma është shumë larg në këtë aspekt.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".