Mos luftimi i korrupsionit një armik që po e zbrazë shtetin!

Mos luftimi i korrupsionit një armik që po e zbrazë  shtetin!
Mos luftimi i korrupsionit një armik që po e zbrazë  shtetin!

Hasan Preteni

  • 06 September 2022 - 07:30

Shkruan: ANALISTI–Hasan Preteni

Nga Kroacia janë larguar një milion banor nga 4 sa i ka gjithsejtë.Të gjithë për pagë dhe jetesë më të mirë.Kosova me këtë politikë sociale çfarë po e bënë po i detyron njerëzit që të largohen nga vendi jo vetëm për punë por për pagë të vogël.Kjo politika globale po e bënë të veten. Gjermanët dhe Francezët në Amerikë, aziatikët në Evropë, Evropa perëndimore në Kroaci e Slloveni, kroatët në Irlandë.Në Kosovë nga viti i ardhshëm për punë fizike do angazhojmë Sirianët e Afganistanezët!

-Më shumë se 70% e popullatës në Kosovë nuk e kuptojnë nocionin e korrupsionit.Korrupsion nuk ështëvetëm marrje dhe dhënie e parasë por çdo shkelje ligji është korrupsion.Nëseështë pranuar dikush në punë pa meritë, është korrupsion.Favorizimi dhe klientelizmi gjithashtu janë korrupsion.Shkelja e të drejtës për informim të drejtë gjithashtu është korrupsion.

Korrupsioni duhet kuptuar në aspektin më tëgjerë.Largimi nga Kosova nuk po behet vetëmpër shkak të korrupsionit por edhe për shkak të kërkesës për jetë më të mirë.Vjelja e mollëve në Mal të Zi dhe në Kroaci po realizohet nga aziatikët e afërt e edhe ata deri në Nepal. Vjelja e rrushit në Rahovec dhe Suharekë po realizohet vetëm nga gjinia femërore e komunës së Dragashit. Nga Kroacia janë larguar një milion banor nga 4 sa i ka gjithsejtë.Të gjithë për pagë dhe jetesë më të mirë.Kosova me këtë politikë sociale çfarë po e bënë po i detyron njerëzit që të largohen nga vendi jo vetëm për punë por për pagë të vogël.Kjo politika globale po e bënë të veten. Gjermanët dhe Francezët në Amerikë, aziatikët në Evropë, Evropa perëndimore në Kroaci e Slloveni, kroatët në Irlandë.Në Kosovë nga viti i ardhshëm për punë fizike do angazhojmë Sirianët e Afganistanezët!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".