Në listën e VETTING-ut për t’u shkarkuar të gjithë prokurorët dhe gjyqtarët e dështuar!

Në listën e VETTING-ut për t’u shkarkuar të gjithë prokurorët dhe gjyqtarët e dështuar!
Në listën e VETTING-ut për t’u shkarkuar të gjithë prokurorët dhe gjyqtarët e dështuar!

Xhevat Meha

  • 08 September 2022 - 07:45

Shkruan: ANALISTI – Xhevat Meha

Vetëm tani pas gati një vit e gjysmë qeverisje qeveria ka dërguar në Kuvend dosjen për reformë në sistemin e drejtësisë. Shumë e vonuar kjo. Por ka edhe më keq, për fatin e keq të qytetareve të Kosovës; Opozita nuk ka kërkuar asnjëherë nga qeveria që të kryhet VETTING-u!

-Jo 140, po edhe 1400 prokurore po të ishin do të duhej shkarkuar, kur dëshmojnë neglizhencëe paligjshmeri në punë. Kjo do të duhej të ndodhte nga KëshilliProkurorial i Kosovës. Fakti se ky Këshill nuk ka vepruar dhe nuk po vepron, dëshmon se VETTINGUështë mëtepër se shumë i vonuar.

Vetëm tani pas gati një vit e gjysmë qeverisje qeveria aktuale ka dërguar në Kuvend dosjen përreformë në sistemin e drejtësisë. Shumë e vonuar kjo. Por ka edhe më keq, për fatin e keq të qytetareve tëKosovës; Opozita nuk ka kërkuarasnjëherë nga qeveria që të kryhet VETTING-u. Bile, keq edhe kjo, qeveria deklaron se shpreson se opozita do tapërkrahë këtë reformë. Ky është niveli i papërgjegjësisë politike të kryepolitikajve të Kosovës, në pozitë e në opozitë.Interesi kaq jetik i qytetarëve të Kosovës për sistem të duhur të drejtësisë, sistem i cili mund të ndryshoj për të mirë vetëm përmes një VETTINGU tëmbështetur nga miqtë ndërkombëtarë, të lëvizë përpara kaq me vështirësi,është krejtësisht një nepërkëmbjetë interesave të qytetarëve të Kosovës, është në fakt shtypje dhe padrejtwsi qe po i behet ndaj qytetarëve tëRepublikes se Kosovës.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".