Në institucione janë sistemuar dhe po qëndrojnë të fshehur 720 spiun të trajnuar para shtetit të Serbisë

Në institucione janë sistemuar dhe po qëndrojnë të fshehur 720 spiun të trajnuar para shtetit të Serbisë
Në institucione janë sistemuar dhe po qëndrojnë të fshehur 720 spiun të trajnuar para shtetit të Serbisë

Xhevat Meha

  • 27 October 2022 - 07:40

Shkruan:ANALISTI - Xhevat Meha

Këto struktura janë mbrapa pa ndëshkueshmërisë së krimit që kemi në Kosovë, janë mbrapa degradimeve të mëdha si në funksionimin e institucioneve të Kosovës ashtu edhe në degradimin e jetës tonë dhe shoqërisë tonë.

-Kosova nuk ka dosje, as nuk ka dokumente për ti deklasifikuara siç i ka Shqipëria. Kosova nga sistemi i kaluar mund të ketë shumë pak dokumente të tilla. Dosjet dhe dokumentet e klasifikuara të një rëndësie për Kosovën janë në Beograd. Këto janë pasuri dhe thesare të Serbisë.
Nuk ka ndonjë vlerë të madhe tani edhe hapja e dosjeve dhe deklasifikimi i dokumenteve.

Vlerë mbi vlerat është gjurmimi i veprimeve të 720 spiunëve të betuar të stërvitur të Serbisë që veprojnë në Kosovë të shtrirë gjithandej nëpër institucionet tona dhe në shoqërinë tonë. Këta përbëjnë strukturat e fshehta të organizuara dhe të mbajtura në veprim nga Serbia, kuptohet me mbështetjen e Rusisë.

Këto struktura janë mbrapa pa ndëshkueshmërisë së krimit që kemi në Kosovë, janë mbrapa degradimeve të mëdha si në funksionimin e institucioneve të Kosovës ashtu edhe në degradimin e jetës tonë dhe shoqërisë tonë. Ky degradim ka arritur nivele që tani vështirë se do të gjesh ndonjë të ri a të re që me dëshirë do të ndërtoj ardhmërinë në Kosovë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".