Konfliktet e mendësisë ballkanike, sipas “KRESHNIKËVE MESJETARË” të maleve, ose çka do të bëhet me 21 nëntor me veriun e Kosovës!?

Konfliktet e mendësisë ballkanike, sipas “KRESHNIKËVE MESJETARË” të maleve, ose çka do të bëhet me 21 nëntor me veriun e Kosovës!?
Konfliktet e mendësisë ballkanike, sipas “KRESHNIKËVE MESJETARË” të maleve, ose çka do të bëhet me 21 nëntor me veriun e Kosovës!?

Agim Bajrami

  • 16 November 2022 - 07:38

Shkruan: ANALISTI -  Agim Bajrami

Të bisedohet, sot në kohën e industrisë digjitale, për targat, kufijtë,ndarjet, urrejtjet,besimet fetare, ku i gjithë globin njerëzor gjendet, në 'celular', është më tepër se absurd.

- E gjithë jeta ballkanike madje edhe evropiane sot është shndërruar në luftën në Ukrainë, dhe çka do të bëhet me 21 nëntor, me veriun e Kosovës, nëse atje policia vendore i gjobitë, kur qytetarët pasi të refuzojnë rregullat vendore të komunikacionit e të cilët dëgjojnë shtetin mesjetar ortodoks të Serbisë sipas "botës serbe" 'shteti dhe "populli serb janë hyjnor' , kudo që janë" dhe të tjerët janë të "satanizuar".

Kjo është mendësia mesjetare e kishës sllave serbe ,kur sot jetën e njerëzimit e dikton ,të jetuarit sipas industrisë dixhitale, mbasi edhe shumë shpejt brenda pak viteve, virtytet e aftësisë së njeriut do zëvendësohen nga inteligjenca artificiale (IA) e 'njeriut robot',ndërsa ballkanasit vriten për targa,besimet e tyre fetare, e territore, me të cilat njeriu vetëm mund të shërbehet!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".