Qytetarët në kulmin e zhgënjimit, po ikin nga shteti i kapur prej kthetrave të krimit

Qytetarët në kulmin e zhgënjimit, po ikin nga shteti i kapur prej kthetrave të krimit
Qytetarët në kulmin e zhgënjimit, po ikin nga shteti i kapur prej kthetrave të krimit

Skender Mulliqi

  • 06 January 2023 - 07:30

Shkruan: ANALIST-Skënder Mulliqi

Kur shteti organizohet dhe udhëhiqet dobët nga politikanët e pa aftë, nga politikat pa vizion e të pa shpresa , natyrisht së njerëzit nuk dëshirojnë të kalojnë më jetën aty. Lidhur më këtë temë askush nuk po merret edhe pse është njëra ndër temat e rëndësishme, që lidhët edhe më ekzistimin e shtetit të ri të Kosovës. E kur bëhet fjalë për partitë tona politike , kurrë nuk kanë menduar deri me sot , ta qesin në Kuvendin e Kosovës temën e të ikurve nga vendlindjet e tyre .

-Çdo hulumtim për shpërngulje nga Kosova , na tregon së këto po behën nga korrupsioni dhe shoqëria e shkatërruar. Të larguarit e ri të pas luftës, po ikin nga krimi dhe korrupsioni , po ikin nga gjendja e e parregulluar shoqërore dhe politike, po ikin nga mungesa e shtetit të së drejtës , po largohen masovisht nga primitivizmat dhe provincializmat , nga politikat dhe politikanët të cilët nuk po lirohen nga logjika e kaluar komuniste.

Shumica mendojnë së nga këto fenomene negative nuk kanë mundësi të bëjnë jetë më të mirë, dhe së nuk ka mundësi të prosperimit dhe as të punësimit në Kosovë. Kur shteti organizohet dhe udhëhiqet dobët nga politikanët e pa aftë, nga politikat pa vizion e të pa shpresa , natyrisht së njerëzit nuk dëshirojnë të kalojnë më jetën aty. Lidhur më këtë temë askush nuk po merret edhe pse është njëra ndër temat e rëndësishme, që lidhët edhe më ekzistimin e shtetit të ri të Kosovës.

E kur bëhet fjalë për partitë tona politike , kurrë nuk kanë menduar deri me sot , ta qesin në Kuvendin e Kosovës temën e të ikurve nga vendlindjet e tyre. Nuk ka dyshim së më heqjen shkaqeve njerëzit edhe mund të ktheheshin në vendin e tyre të origjinës. Krahas ndryshimeve substanciale shoqërore dhe politike ,duhet ndryshuar edhe mentaliteti ynë lidhur më këtë pyetje . Kosova dhe qytetarët e saj mjaftë gjatë kanë lejuar të robërohen në konstruktin e saj të brendshëm …!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".