Ata të cilët nënshkruan marrëveshje të dëmshme më Serbinë, i shkaktuan dëme shtetit dhe popullit, duhet të përgjigjën

Ata të cilët nënshkruan marrëveshje të dëmshme më Serbinë, i shkaktuan dëme shtetit dhe popullit, duhet të përgjigjën
Ata të cilët nënshkruan marrëveshje të dëmshme më Serbinë, i shkaktuan dëme shtetit dhe popullit, duhet të përgjigjën

Skender Mulliqi

  • 04 February 2023 - 16:05

Shkruan:ANALISTI- Skënder Mulliqi

 

Nuk kemi çka të flasim më me ata, të cilët  në periudhën që e kaluar, nuk punuan mirë për shtet dhe për popull. Qysh? Vjedhjet , plaçkitjet , ndasitë politike,  shumë sherr i bënë Kosovës. Patëm më bollëk edhe shumë devijime dhe destrukcione shoqërore dhe politike. Ata të cilët i shkaktuan dëme shtetit dhe popullit duhet të përgjigjën, në veçanti ata që nënshkruan  marrëveshje të dëmshme më Serbinë. Mendojë së të gjithë tjerët duhet të bisedojnë, të zhvillojnë ide , të gjejnë vizion që të dalim faqebardhë nga një gjendje  gati para aktit të kryer më Serbinë grabitqare, dhe më Evropën  ende hileqare.

 

Fraksionet politike, qëndrimet provinciale e primitive, politikat  e tipit autokratik dhe te pa vizion,kane bërë që të kemi zhvillim të dobët, jetë jo kualitative së bashku më emancipim, e shtet ndërtim jo të mirë. U veprua më filozofi të mëhallëve , nga të cilat ende nuk jemi liruar. Më këto qëndrime të ngurta politike, të bartura nga shekulli i kaluar   nuk patëm asnjë dobi. U futëm në inkluzivitet gjeneral. Na munguan vlerat e dialogut të brendshëm politikë ,shumë të rëndësishme   për demokracinë liberale. Nuk i ndihmuam vetit të dalim nga balta  e krimit dhe e korrupsionit, ku u zhytëm për shumë vite. Nuk zgjodhëm rrugë të mira, për ecjen tonë përpara. Nuk i zgjodhëm ata që dinë të drejtojnë shtetin e ri të Kosovës. Nuk ishim kritikë dhe as  vetëkritikë për gjendjen jo të mirë të fazës të tranzicionit. Nuk ja përcaktuam veti  cakun. Cilët janë ata më të cilët nuk mund të flasim? Nuk kemi çka të flasim më ata të cilët bartin hipotekën e dyshimit, për gjendjen e krijuar të rrjedhave shoqërore dhe politike. Nuk kemi çka të flasim më me ata, të cilët  në periudhën që e kaluar, nuk punuan mirë për shtet dhe për popull. Qysh? Vjedhjet , plaçkitjet , ndasitë politike,  shumë sherr i bënë Kosovës. Patëm më bollëk edhe shumë devijime dhe destrukcione shoqërore dhe politike. Ata të cilët i shkaktuan dëme shtetit dhe popullit duhet të përgjigjën, në veçanti ata që nënshkruan  marrëveshje të dëmshme më Serbinë. Mendojë së të gjithë tjerët duhet të bisedojnë, të zhvillojnë ide , të gjejnë vizion që të dalim faqebardhë nga një gjendje  gati para aktit të kryer më Serbinë grabitqare, dhe më Evropën  ende hileqare. Janë ngopur tashmë  qytetarët më veprime deklarative, më politika provincialiste e demagogjike. Fuqia e vërtetë duhet dhënë politikave dhe dëshirave monolite, të harmonizuara  më politika komplementare të elitës politike. Ky do të ishte produkt i interesave vitale për mbrojtjen e shtetësisë dhe tërësisë territoriale të

Kosovës. Botës demokratike duhet më i treguar së  kemi përgjigje në çdo pyetje. Është koha e vendimeve koncesuale, si rruga e vetme që i dërgon proceset përpara, edhe kur është në pyetja Serbia, dhe tendenca e hapaur e saj për ndarje të Kosovës. Dialogu i brendshëm politik është më i nevojshme së kurrë më parë! Duhet të  veprojmë që të kemi rezultate dhe fitore për Shtet dhe për Popull. Para së gjithash, janë në pyetje interesat tona nacionale  së  ATDHEU sërish  nga serbosllavët  është vu në rrezik!

 

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".