Në gjyqësorin e Kosovës rikthehet repriza e vjetër e cirkut për “rigjykimin” e përgjegjësve të fryrjes së listave të veteranëve

Në gjyqësorin e  Kosovës rikthehet repriza e vjetër e cirkut për “rigjykimin” e  përgjegjësve të fryrjes së listave të veteranëve
Në gjyqësorin e  Kosovës rikthehet repriza e vjetër e cirkut për “rigjykimin” e  përgjegjësve të fryrjes së listave të veteranëve

Hasan Preteni

  • 20 March 2023 - 07:39

Shkruan: ANALISTI - Hasan Preteni

Cirku vazhdon. Ky proces si shumë procese të tjera do të zgjaten e stërzgjaten. Nuk do të përfundon kurrë! Dy muaj prokurori ( ku është ish prokurori), pastaj vazhdon me mos ardhjen e të akuzuarve, pastaj mungojnë avokatët.

- Të gjitha rastet ku ka shumë të akuzuar nuk përfundojnë kurrë. Në cilën fazë është procesi “ stendat” në cilën fazë është procesi “ tokat”. Po cili rast serioz ka përfunduar me aktgjykim përfundimtar. Me numra dhe shkronja zero. Hipotetikisht të përfundon rasti “ veteranët”, cili do të jetë epilogu? Anëtarët e komisionit dënohen me kusht e kjo në teren nuk do të ndryshonte asgjë. Listat nuk do të reduktohen dhe asnjeri nga ata që janë kompensuar ndër vite nuk do ti kthejnë lekët.

Ky proces si të gjithë të tjerët është iniciuar vetëm sa për sy e faqe se kinse edhe prokuroria po punon diçka. Prokurorët dhe gjyqtarët ishin dhe janë “ të suksesshëm” vetëm kur ju cenohen privilegjet e tyre. Reaguan fuqishëm dhe shpejtë kur Kryeministri vendosi të ju ulë pagat. Vendimi i shkallës së parë dhe nuk vonoi as vendimi i shkallës së dytë në kohë rekorde. Çfarë fati do të ishte për qytetarin dhe shtetin po të trajtoheshin e te ishin ekspeditiv edhe në rastet tjera!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".