Zeroja dhe zeroja denigruse e shoqërisë Kosovare

Zeroja dhe zeroja denigruse e shoqërisë Kosovare
Zeroja dhe zeroja denigruse e shoqërisë Kosovare

Ali Hertica

  • 21 March 2023 - 13:56

Shkruan: Mr.Ali Hertica

 Rasti ynë për shpërbërjen me  forcë të kesaj  qeveria të politikës  kuministe dhe kriminele në  kosova është e paligjshme dhe anti-demokratik për shkak se kjo  është një rrezik për  qytetarët,  kolektivishtetin  si  dhe popullinë e globalisht . Duke pranuar se kryengritja është e garantuar vetëm sepse  nuk ka  rrugë tjetër për të hequr tërësisht të  korruptuarit dhe kriminelet  nga pushteti, ne do të luftojmë  që të gjitha populli të ngrihet në kemb qe ta rrezojn këtë qeveri kriminale që femit tan nesër të kan jetë  të dinitetshme.

 Pas luftës në pati shumë  ndryshime të mëdha. Sidomos në ndryshimin e  statusit të pasurisë. Shumë njerëz që ishin të varfër u bënë të pasur, ndërsa të pasur dikur e humben pasurinë. Elitës së të pasurve iu shtuan gati të gjithë komandantet. Këta me siguri edhe gjate luftës kishin para për dore, sepse një pjesë ishin, vet arkëtar, vet komandant. Pas publikimit të listave për pasurinë të zyrtareve publik nga Agjencioni Antikorrupcion, doli se listat nuk ishin si ma parë. Ato ishin “fry dhe renduar” edhe më tepër nga shtimi i pasurisë së zyrtareve. Megjithatë rast që na shtyri për ta bërë këtë koment është deklarimi njërit nga ish komandantet lidhur me shifrën” Zero”. Ai u mundua që ta sqaroj opinionin se zeroja është si tha ai, abstrakte, apo ai ndoshta nuk e kishte ne dijeni se shtimi i një zeroje pas një shifre tregon vlerë matematikore. Shifra e pasurisë së tij që kapte shumën mbi 5 milion eurosh i dukej se i ka faj zeroja që vet ia kishte vu dhe e kishte vlerësuar shtëpinë prej 1600 metrash katrore në një vend të diskutueshëm dhe të cilin pas lufte e kishte uzurpua.

Dhe jo vetëm kaq. Uzurpimi i shumë lokaleve dhe banesave u solli këtyre para dhe  atë pasuri të majme dhe milionëshe. Kështu shkon në një shtet ku komandon mafia dhe krimi i organizuar, sepse intelektualet janë jashtë rrethi, ose ata fare nuk lejohen që të futen në të. Dhe kur qe fjala tek zeroja, kalkuluese e cila pas vete ka shtuar edhe shume zero të tjera, sepse komandanti dikur nuk kishte as para që ti blej një pale pantallona, por duhet që të harrnohej disi. Nga kjo zero kalkulatorë, këta ishë komandant dhe të gjithë ata që bënë pasurie norme e fituan edhe një zero tjetër.

Zero denigruese ku në syrin e shoqërisë së ndershme shikohen si hajna dhe njerëz të pafytyrë e plaçkitës. Prandaj zeroja denigruese e tyre pas atyre shumë zerove që ua shtuan pasurisë do u vij si zero negative që do tu mbetet damkë ndërë  breza. Por më shumë se kjo nuk është puna e  tyre. Volgens sommigen is het simpele vertellen van een verhaal wat al te vrijblijvend.. Die hebben evenwel niet in de gaten dat het doorlichten van de werkelijkheid en het verhalen over de daaruit voortkomende conclusies een wezenlijk levensgevaarlijke bezigheid is. Megjithatë, nuk e kuptojmë se verifikimi i realitetit dhe historisë në lidhje me konkluzionet që rezulton është një aktivitet thelbësor i rrezikshëm për jetën. Je vertelt immers voortdurend dingen die in botsing komen met de algemeen geldende voorstellingen.Këto përfaqësime domethënë gjallëri të regjistruara, të vendosur për  persona të  kulturuar. Dat staat in tegenstelling tot het in alle opzichten beweeglijke verhaal van de filosoof.

 Kjo është në kontrast me të gjitha aspektet duke lëvizur historinë e filozofëve. Aan dat verhaal stort elk dogma, elk belang, elke doelstelling, elke tijdelijkheid en plaatselijkheid in. Kjo histori bie çdo dogmë, çdo interes, çdo qëllim,të përkohshmërisë dhe lokalitetit. Het betekent de ondergang van het leven als vastgelegd en gereglementeerd bestaan en dat wordt heel terecht als een gevaar ervaren. Kjo do të thotë si një shkatërrim të definuar të jetës dhe e rregulluar  se ajo do të mjafton të përceptohet me të drejtë si një kërcënim.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".