Serbia po i përdorë akoma strukturat kriminale në Kosovë për ta bllokuar zbatimin e marrëveshjes së akorduar

Serbia po i përdorë akoma strukturat kriminale në Kosovë për ta bllokuar zbatimin e marrëveshjes së akorduar
Serbia po i përdorë akoma strukturat kriminale në Kosovë për ta bllokuar zbatimin e marrëveshjes së akorduar

Blerim Burjani

  • 29 March 2023 - 07:37

Shkruan: ANALISTI-Blerim Burjani

Dihet që Serbia nuk do të shkon ka njohja finale, madje as për të ju ofruar asaj. Kjo po e shtyn me presion qëllimisht agjendën me nxjerr temë kryesore asociacionin pa e bërë asnjë lëvizje tjetër për zbatim të planit.

-Çdo polem i cili shkaktohet në Veri të Kosovës, nga grupet e ndryshme ekstremiste serbe, e qon poshtë angazhimin e BE-së dhe të SHBA-ve për paqe e zgjidhje të problemeve ekzistuese që janë të hapura për më shumë se dy dekada.

gjithë janë angazhuar për zgjidhje por jo për të nxitur probleme e tensione. Tash ka angazhim dhe plane detale për të zgjidhur të gjitha çështjet e hapura. Por nëse Serbia vazhdon me incidente apo aksidente të qëllimshme kryengritëse ,kjo quhet minim i paqes dhe angazhimit ndërkombëtar për zgjidhje. Dihet që Serbia nuk do të shkon ka njohja finale, madje as për të ju ofruar asaj. Kjo po e shtyn me presion qëllimisht agjendën me nxjerr temë kryesore asociacionin pa e bërë asnjë lëvizje tjetër për zbatim të planit.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".