Këta qeveritar të mos harrojnë ta kthejnë borxhin dhe realizojnë atë që kanë premtuar, luftë të ashpër dhe pa kompromis për shtet të së drejtës, kundër krimit të organizuar

Këta qeveritar të mos harrojnë ta kthejnë borxhin dhe realizojnë atë që kanë premtuar, luftë të ashpër dhe pa kompromis për shtet të së drejtës, kundër krimit të organizuar
Këta qeveritar të mos harrojnë ta kthejnë borxhin dhe realizojnë atë që kanë premtuar, luftë të ashpër dhe pa kompromis për shtet të së drejtës, kundër krimit të organizuar

Dardan Grapci

  • 22 May 2023 - 07:27

Shkruan: ANALISTI - Dardan Grapci

Kjo qeveri ka ardhur në pushet duke premtuar luftën pa kompromis kundër krimit të organizuar prandaj qytetarët edhe e kanë votuar duke i besuar, sepse PSRK-ja nga zyrat e shtetit, edhe pse ishte formuar për hetimin dhe ndjekjen e krimit të nivelit të lartë, ja ka bërë dhe vazhdon të ja bëjë akoma avokatinë nëntokës së krimit të organizuar. Askush mbi ligin nuk duhet të lejohet e të sillet si pronar i shtetit duke mbajtur peng, të kontrolluara e të uzurpuara shtyllat kryesore, që janë KPK dhe KGJK- kupola t e zbatimit të ligjit për sistem efikas të drejtësisë, në interesin e përgjithshëm të shtetit, në shërbim të qytetarëve dhe jo të nëntokës kriminale e të mafies.

-Tash e kanë rastin e fundit dhe ideal, që Qeveria e Kosovës, Kuvendi dhe Presidenca, në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë të ju shkojnë deri në fund ndjekjes së të gjitha skandaleve korruptive e të abuzimit me interesin publik dhe të shtetit, të kërkojnë nga drejtësia që pa pardon personat e përfshirë nëpër afera të përfundojnë në burg. Mjafton të merret shembull rasti i fundit dhe prej aty të niset tutje, afera korruptive e NPB-s në Prishtinë, dhe të vazhdohet me të gjitha kompanitë ndërtimore që kanë përfituar leje të dyshimta dhe në bashkëpunim me nëntokën e krimit të organizuar, ku secili rast duhet të ndërpritet nëse është në kundërshtim me ligjin, e jo t'iu lejohet që ta shkatërrojnë Prishtinën dhe Kosovën gjithandej me ndërtime te egra edhe në zonat e ndaluara me ligj, për interesat personale e grupore të grupeve kriminale.

Pas rihapjes së problemit të madh të mega aferës së NPB-s në Prishtinë, duhet të aktivizohen urgjentisht Qeveria e Kosovës, Kuvendi dhe Presidenca , së bashku me Ministrinë e drejtësisë, dhe ti bëjnë presion të ligjshëm mbi bazë të kompetencave ligjore e kushtetuese PSRK-së, për të filluar një gamë të gjerë të hetimit të krimit të organizuar në fushën e ndërtimeve në komunën e Prishtinës, për këto 12 vitet e fundit e sidomos për dy mandatet e fundit të Shpend Ahmetit, kur edhe ka ndodhur afera më e madhe e pastrimit të parasë së pistë të krimit të organizuara nga mafia e ndërtimit.

Jo rastësisht Shpend Ahmeti e kishte zgjedhur për zëvendës të tij Selim Pacollin, në vend të Dardan Sejdiut të cilit ia kishte mundësuar dhënien e pa kufishme të metrave katrorë leje ndërtimore, nëpërmes të kompanive të ndryshme iniciale të njohura e të pa njohura të cilat kontrollon nga ana e Pacollit, por që nuk ka pasur kapacitete as mundësi ndërtimi akoma për të realizuar as çerekun e tyre. Në këtë lidhje të krimit të Organizuar Shpend Ahmeti i ka pasur vazhdimisht krah të djathtë Dardan Sejdiun por dhe Dardan Nuhiun i cili nuk e ka kryer kurrë punën e tij të ta hetuar shpëlarjen e parasë së pistë dhe qarkullimin e saj në Kosovë, në asnjë sektor, as fushën e ndërtimeve, si shef i Inteligjencës Financiare. Drejtësia duhet ti heton të gjithë këta dhe të mos i harron, të mos amnistohen por të zbardhet e vërtetë dhe të përgjigjen para ligjit e të gjykohen.

Afera e madhe e pastrimit të parasë së pistë në fushën e ndërtimeve dhe dhënien e lejeve ndërtimore kishte filluar që nga viti 2010, në mandatin e Sami Hamitit, ish kryeshef i Qeverisë komunale të Prishtinës, e që pastaj vazhdon edhe në cilësinë kryetarit të asamblesë komunale të Prishtinës, duke e shfrytëzuar atë pozitë, kurse këtë detyrë me përfundimin e mandatit të tij pastaj ja ka dorëzuar në vitin 2013 Dardan Sejdiut, i cili kas vazhduar të shërben në të njëjtin veprim të vazhdimit të lidhjes me nëntokën kriminale për pastrimin e parsh së pistë jo me miliona e por me miliarda dollarë.

Kjo qeveri ka ardhur në pushet duke premtuar luftën pa kompromis kundër krimit të organizuar prandaj qytetarët edhe e kanë votuar duke i besuar, sepse PSRK-ja nga zyrat e shtetit, edhe pse ishte formuar për hetimin dhe ndjekjen e krimit të nivelit të lartë, ja ka bërë dhe vazhdon të ja bëjë akoma avokatinë nëntokës së krimit të organizuar. Askush mbi ligin nuk duhet të lejohet e të sillet si pronar i shtetit duke mbajtur peng, të kontrolluara e të uzurpuara shtyllat kryesore, që janë KPK dhe KGJK- kupola t e zbatimit të ligjit për sistem efikas të drejtësisë, në interesin e përgjithshëm të shtetit, në shërbim të qytetarëve dhe jo të nëntokës kriminale e të mafies.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".