Kujdes nga plani i rrezikshëm i fuqizimit ligjor të autoritetit dhe legalitetit të pa qenë të Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë!

Kujdes nga plani i rrezikshëm i fuqizimit ligjor të autoritetit dhe legalitetit të pa qenë të Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë!
Kujdes nga plani i rrezikshëm i fuqizimit ligjor të autoritetit dhe legalitetit të pa qenë të Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë!

Fadil Maloku

  • 26 May 2023 - 07:40

Shkruan: Sociologu - Fadil Maloku

Kjo ide, që figuron si obligim në Planin franko-gjerman, është shumë e rrezikshme! Ngase, përveç kërcënimit të sigurisë dhe stabilitetit të Ballkanit Perëndimor, do e konteston, e madje edhe do e varrosë definitivisht gjithë shtetësinë e Kosovës!

Shteti i Kosovës, duhet të mbahet shumë vigjilent ndaj "mësymjeve" mashtruese të Kishës Ortodokse serbe, kur dihet se AJO është blerë më 1920! Apel për historianët profesionist të mesjetës, të cilët me argumente dhe fakte historike duhet të debatojnë tendencat e reja RUSOFILE për "pronësinë" mbi objektet dhe reliktet fetare ortodokse në Kosovë.

Meqenëse, Kisha ortodokse serbe në Kosovë kurrë nuk e ka pasur "fuqinë demografike", as legalitetin dhe legjitimitetin fetar sikurse Kisha e Malit të Zi, ajo sot këtë inferioritet demografik në Kosovë, po PËRPIQET me gjitha mjetet ta kompensoj përmes fuqisë ligjore që do "buronte" në të ardhmen ekskluzivisht nga "kapilarët" e Asociacionit!?

Kjo ide, që figuron si obligim në Planin franko-gjerman, është shumë e rrezikshme! Ngase, përveç kërcënimit të sigurisë dhe stabilitetit të Ballkanit Perëndimor, do e konteston, e madje edhe do e varrosë definitivisht gjithë shtetësinë e Kosovës!

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".