Kërkesa banale për konsum elektoral kundër Kryeministrit Kurti

Kërkesa banale për konsum elektoral kundër Kryeministrit Kurti
Kërkesa banale për konsum elektoral kundër Kryeministrit Kurti

Ardit Gervalla

  • 03 June 2023 - 08:59

Shkruan: ANALISTI - Ardit Gërvalla

Hallin këta e kanë diku tjetër si duket, e para frikohen se Albini do ta zgjidh çështjen e veriut dhe opozita pushtetin vetëm përmes televizonit mundet me pa pastaj. Dhe e dyta, por jo më pak e rëndësishmja prishja e biznesit që kanë pasur në pjesë veriore me kriminelët serbë. Andaj, piskamat për gjoja se na u prishën raportet me Amerikën janë farsë e pastër dhe se ku po ju dhemb tashmë e kemi kuptuar.

-A ka qenë i nevojshëm mocioni i mosbesimit kur nën qeverisjen e AAK-së u arrestua Marko Gjuriqi? U konfrontua Policia e Kosovës atë ditë me “protestuesit serbë”, u hodhën shok-bomba dhe gaz lotsjellës?! Problemi me huliganët/kriminelët serbë në pjesën veriore nuk është si rrjedhojë e situatës me kryetarët e zgjedhur tash, por aj problem është ekzistencial dhe aktivizohet sa herë që donë Serbia. Pra kur një shtet e ka në dorë mekanizmin se sa herë të dëshiroj të ta destabilizoj vendin atëherë si mund të kërkojmë tërheqje nga tentativa për ta paralizuar një herë e mirë këtë defekt shtetëror. E si mund të shkosh edhe me tutje e ta kërkosh rrëzimin e qeverisë në këtë pikë të situatës?!

Por hallin këta e kanë diku tjetër si duket, e para frikohen se Albini do ta zgjidh çështjen e veriut dhe opozita pushtetin vetëm përmes televizonit mundet me pa pastaj. Dhe e dyta, por jo më pak e rëndësishmja prishja e biznesit që kanë pasur në pjesë veriore me kriminelët serbë.

Andaj, piskamat për gjoja se na u prishën raportet me Amerikën janë farsë e pastër dhe se ku po ju dhemb tashme e kemi kuptuar.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".