Qeveria e Kosovës ta forcon lobimin ofensivë për të zbuluar politikën serbe të kriminalizuar

Qeveria e Kosovës ta forcon lobimin ofensivë për të zbuluar politikën serbe të kriminalizuar
Qeveria e Kosovës ta forcon lobimin ofensivë për të zbuluar politikën serbe të kriminalizuar

Dardan Grapci

  • 03 June 2023 - 17:01

Shkruan: ANALISTI - Dardan Grapci

Situata e krijuar tani nuk mundet të ndalet aq lehtë, edhe pse është kërkuar për zgjedhjet e reja, prandaj ato nuk janë në Kosovë, kurse fitorja në tavolinën e Serbisë. Unë mendoj se tani është që Albin Kurti është i kënaqur nga BE-ja e ndërprerjes së menjëhershme të bisedimeve me Serbinë, si dhe shfuqizimin e rezolutës 1244, shteti serb pa vonesë kurse në një rrugë të shpejtë dhe të arsyeshme për të njohur botën e saj. Kosova, sepse kjo është një frymë vetëm e afërt, dhe kështu ecet përpara në rrugën e shpejtë për zhvillim dhe zhvillim në BE.

-Qeveria e Kosovës në këtë fazë kritike politike, nuk ka arritur suksesin e synuar, ka arritur në lidhjet e saj dhe tentimin për të rënë negativ të faktorëve ndërkombëtarë të Kosovës dhe të pushtetit të lartë. Është për tu gjykuar edhe fakti se si ka mundësi që me komoditet, në këto momente kritike, për Kosovën, Presidentja dhe Kryeministria nuk gjinden 24 orë rresht dhe aktiv në Kosovë. Në një masë të popullit të kësaj ideje ka krijuar një gjë të tillë si shteti nuk po ju intereson gjendja që krijohet në Mitrovicën Veriore, sidomos në Zveçan dhe Leposaviq.

Situata e krijuar tani nuk mund të ndalet aq lehtë edhe është kërkuar për zgjedhjet e reja, prandaj arsyet bëjnë në tavolinën e Kosovës, kurse fitorja në tavolinën e Serbisë. Unë mendoj që tani është koha që Albin Kurti është i kufizuar nga BE-ja e ndërprerjes së menjëhershme të bisedimeve me Serbinë, si dhe shfuqizimin e rezolutës 1244, kurse shteti serb pa vonesë në një rrugë të shpejtë dhe të arsyeshme për të njohur botën e Kosovës, sepse kjo është një frymë vetëm e afërt, dhe kështu ecet përpara në rrugën e shpejtë për zhvillim dhe zhvillim në BE.

Gabimi kryesori që është bërë është se partitë Kosovare kanë gabime që kanë aplikuar në KQZ për ju kandidatët e tire për tu votuar si për kryetar të komunës me dëmtuesit politik të shërbimit, duke e që nuk ka vullnetin e ditur të asaj shumice lokale. dalë. në zgjedhje, në mënyrë normale, pratimi i zgjedhjeve nga tensioni i mundshëm i atjeshme, është skenari për të krijuar situata të cilat dhe me këto janë të vërteta. Nuk ata që këto zgjedhje kanë qenë ilegale, por mendoj që në këto zgjedhje janë të dashura për të marrë pjesë me të gjitha partitë janë në Kosovë, e jo të bëjnë në ato parti shqiptare.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimin e gazetës "Kosova Sot Online".