Kryeministri Kurti me listën e kriminelëve të identifikuar për sulmet në Veri të Kosovës e dha mesazhin e qartë, Policia e Kosovës është në shërbim të qytetareve dhe kundër bandave të krimit të organizuar

Kryeministri Kurti me listën e kriminelëve të identifikuar për sulmet në Veri të Kosovës e dha mesazhin e qartë, Policia e Kosovës  është në shërbim të qytetareve dhe kundër bandave të krimit të organizuar

Hajrullah Tërnava

  • 04 June 2023 - 09:19

Shkruan: ANALISTI- Hajrullah Tërnava

Zbulimi i liston me emrat e bartësve të roleve kryesore në organizimin e protestave të dhunshme të grupeve të tyre në lidhje me krimin e Kosovës, që duhet të përdoret për të argumentuar dhe dëshmuar lidhjen e ngushtë dhe komandimin. nga kabineti i Vuçiqit për të gjitha bandat politike, paramilitare dhe të krimit të qytetarëve

-Situata e bërë këto ditëve në veri të Kosovës, në të cilët pati protesta të ashpra në të cilat morën pjesë paramilitarët e ardhur nga Serbia, të përdornin forcat edhe mjetet për kundër KFOR-it dhe policisë së Kosovës, ku u vunë re. lëndimi i numrit të madh të ushtarëve, rreth 30 persona dhe ndaj 3 personave që përdorin edhe armët, të lënduar nga lëndimet e rënda trupore, prandaj politika e Kosovës në bazë të të gjithëve që kanë arritur që të zbulojnë publikisht.

 

 

Listan me emrat konkretë të prijësve të bandave kriminale në veri të Kosovës, për të cilën renditet Kryeministria Kurti e ka njoftuar parlamentin, listën e saj e cila është më e rëndësishme dhe guximin e saj. Zbulimi i liston me emrat e bartësve të roleve kryesore në organizimin e protestave të dhunshme të grupeve të tyre në lidhje me krimin e Kosovës, që duhet të përdoret për të argumentuar dhe dëshmuar lidhjen e ngushtë dhe komandimin. nga kabineti i Vuçiqit për të gjitha bandat politike, paramilitare dhe të krimit të përbashkët. Tani këta prijës të bandave kriminale, emrat e të gjithë njerëzve u zbuluan në seancën e Kuvendit të Kosovës me kërkesë të deputetëve, do të ndiqen, hetohen dhe arrestohen në secilin moment të mundshëm që takohen nga organet e rendit të shtetit të Kosovës. Mirë sikurse edhe në raste të tjera që ka ndodhur në rrjetin zyrtar i zyrtarëve të shërbimit në Kosovë, nëse ai i spiunazhit apo edhe i krimit të saj, edhe në këtë rast ka reaguar e tmerruar qeveria e Serbisë nëpërmes të të dërguarit drejtor të Zyrës. për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, i cili e ka kontestuar dhe kundërshtuar këtë listë nga Kryeministri Kurti, duke thënë se ajo është një listë e imagjinuar, pasi sipas tij kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka mundur ta “ fusë cilindo serb” nga Kosova në listën që është lexoi në seancën e Kuvendit të Kosovës, sepse njerëzit në katër komunat në veri të Ibrit janë të bashkuar në grupin e tyre ndaj sundimit të terrorit të tij, siç thotë Petkoviq. Madje sipas një deklarate të lëshuar nga zyrat e tij, kryeministri i Kosovës për mua shprehje shumë fyese. Duke folur para Kuvendit të Kosovës, Kurti lexoi emrat e disa funksioneve, për të pretenduar se kanë qenë të përfshirë në përleshjet me paqeruajtësit e KFOR-it dhe me Policinë e Kosovës, gjatë protestave të të gjithë serbëve, më 29 maj, në Zveçan, kurse Petkoviq e cilësoi atë si “listë për pushkatim”. Ai tha se me publikimin e saj, Kurti “ka marrë peng të gjithë ata banorë të 'Kosovës dhe Metohisë' që duan vetëm paqe, siguri dhe mundësi për të jetuar në një shoqëri pak një shumë normale, në kohë paqeje". për të pretenduarit e Kosovës se kanë qenë të përfshirë në përleshjet me paqeruajtësit e KFOR-it dhe me Policinë së, gjatë protestave të qeverisë serbe, më 29 maj, në Zveçan, Petkoviq e klasifikuar atë si “listë për pushkatim”. Ai tha se me publikimin e saj, Kurti “ka marrë peng të gjithë ata banorë të 'Kosovës dhe Metohisë' që duan vetëm paqe, siguri dhe mundësi për të jetuar në një shoqëri pak një shumë normale, në kohë paqeje". për të pretenduarit e Kosovës se kanë qenë të përfshirë në përleshjet me paqeruajtësit e KFOR-it dhe me Policinë së, gjatë protestave të qeverisë serbe, më 29 maj, në Zveçan, Petkoviq e klasifikuar atë si “listë për pushkatim”. Ai tha se me publikimin e saj, Kurti “ka marrë peng të gjithë ata banorë të 'Kosovës dhe Metohisë' që duan vetëm paqe, siguri dhe mundësi për të jetuar në një shoqëri pak një shumë normale, në kohë paqeje".

Në komunikimet e Zyrës për Kosovën të Qeverisë së Serbisë thuhet, po ashtu, se si Kurti e ka humbur specifikën e ndërkombëtarëve – që të kujtojë – se po ndryshon me forcën e madhe të tij “në histori politike”. Thëniet e Petkoviqit për ne kosovarët janë të qarta dhe nuk janë befasuese, sepse ata shërojnë shërbehen me thashetheme dhe edhe të vërtetën e argumentuar ata se duka e bishtruar duke e demantuar. Prandaj Policia e Kosovës duhet të jetë kompakte sikur është tregua në këto protesta të dhunshme serbe, dhe me akuzat e policisë kosovare, ta kuptoj një herë për territorin e Kosovës në gjithë Kosovën ka me u akuzuar nga Kosova në Kosovë. gjithë territorin e saj.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimin e gazetës "Kosova Sot Online".