Udhëheqësit shovinist serb, me shekuj e kanë edukuar popullin serbë kundër të tjerëve, e veçmas kundër shqiptarëve

Udhëheqësit shovinist serb, me shekuj e kanë edukuar popullin serbë kundër të tjerëve, e veçmas kundër shqiptarëve
Udhëheqësit shovinist serb, me shekuj e kanë edukuar popullin serbë kundër të tjerëve, e veçmas kundër shqiptarëve

Skender Mulliqi

  • 08 June 2023 - 17:02

Shkruan: ANALISTI-Skënder Mulliqi

Populli serb po të mendonte ndryshe nga udhëheqësit e tyre politik, fetar e kulturor , nuk do të kishte përkrahur invazionin e Rusisë mbi Ukrainën sovrane. Nuk do të kishte përkrahur gjithashtu as politikat luftënxitëse të shekullit të kaluar në rajon. Nuk do të kishte përkrahur gjithë këtë agresivitet të Vuçiqit ndaj Kosovës dhe në përgjithësi ndaj shqiptarëve. Serbët nuk janë liruar nga fashizmi dhe politikat e tyre të miteve për Kosovën. -Nëse Evropa dhe Amerika kanë pritur që radikali, Aleksadar Vuçiq do të reformohet së b ashku më Serbinë, janë mashtruar. Janë mashtruar se me Vuçiqin arrihet paqja në rajon.

Kanë harruar perëndimoret së Serbia kurrë zyrtarisht se ka dënuar invazionin e Rusisë në Ukrainë. Kurrë nuk I kanë dënuar politikat e Putinit. Serbia edhe në këto 30 vitet e tranzicionit nuk është liruar nga rusofilizmi. Të gjithë udhëheqësit e Serbisë kanë qenë në një valë më politikat e Rusisë, deri te Vuçiq dhe Dodik. Pasojat e kësaj politike agresive kanë qenë luftërat në ishJugosllavi, e cila la pas veti më mijëra të vrarë dhe shumë dëme materiale. Këtë politikë putiniste dhe millosheviqiane po e vazhdon edhe Vuçiqi, i cili përditë po e kërcënon në veri, Kosovën më luftë. Po shihet qartazi së herdo kur bota perëndimore do të nevojitet të intervenon ushtarakisht për ta ndalë Putinin. Putinit të vogël serb është duke ju luhatur shumë karriga nga protestat e mëdha që po organizohen nga opozita në Serbi. Me hatër apo më zor Serbia do të heq dorë nga politikat e viteve të 90-ta të shekullit të kaluar. Udhëheqësit shovinist serb, më shekuj e kanë edukuar keq popullin serb, kundër të gjithëve popujve që nuk janë serb, e veçmas kundër shqiptarëve. Nuk e kanë edukuar këtë popull apo e ka në gjenetik jo moralin, dijen, dreqësinë, dialogun dhe demokracinë. Populli serb po të mendonte ndryshe nga udhëheqësit e tyre politik, fetar e kulturor , nuk do të kishte përkrahur invazionin e Rusisë mbi Ukrainën sovrane. Nuk do të kishte përkrahur gjithashtu as politikat luftënxitëse të shekullit të kaluar në rajon. Nuk do të kishte përkrahur gjithë këtë agresivitet të Vuçiqit ndaj Kosovës dhe në përgjithësi ndaj shqiptarëve. Serbët nuk janë liruar nga fashizmi dhe politikat e tyre të miteve për Kosovën. Serbia ka mbetur ajo e cila për sherrin e saj ndodhën dy luftërat botërore.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".