Kosovës së atakuar nga sulmet terroriste i nevojitet veprim i matur me unitet dhe mençuri të madhe politike e strategjike

Kosovës së atakuar nga sulmet terroriste i nevojitet veprim i matur me unitet dhe mençuri të madhe politike e strategjike
Kosovës së atakuar nga sulmet terroriste i nevojitet veprim i matur me unitet dhe mençuri të madhe politike e strategjike

Reshat Badallaj-Zhuriani

  • 03 October 2023 - 14:31

Shkruan: ANALISTI - Reshat Badallaj

Tani duhet bindur Evropa e shurdhur se nuk ka qetësi në Ballkan deri sa është kjo Serbi gjakatare e mbështetur nga Rusia cariste ku është vërtetuar se ka me bollëk edhe mercenar nga Karpatet dhe nuk duhet përkëdhelur këtë kancer që përhapet si vaji në lakra, duhet thënë njëherë e përgjithmonë „STOP“ e jo me lloj-lloj përkëdheljesh prej kurvash që e trimërojnë Serbinë që është e lindur për tradhti, hajni dhe kasaphane. Bota e qytetëruar duhet të mësoj shumë nga ky akt TERRORIST se çfarë armatimi u zu deri në 5 milionë dhe është shumë me rëndësi se kush e mbështeti, kush e financoi dhe nga erdhi ky armatim?

-Ka ardhur momenti që për fatin tonë rrallë herë që do të vije mirëpo, duhet shfrytëzuar me mençurinë më të madhe. Ky fat të mos mendoj dikush se vije për çdo dite, ndaj nuk duhur humor kohe fare. Duhet të ulemi të gjithë tokë dhe t´i dalim në skaj kësaj katrahure. Erdhi momenti që edhe Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe faktori me i fuqishëm e panë agresionin tinëzar nga Serbia fashiste e pandryshuar për destabilizim, ndaj çka na pengon neve tani që te shfrytëzojmë rastin dhe të hapim faqet e historisë që nuk mund t´i shtrembëroj Serbia gjakatare e fashiste.

Po ashtu, është edhe një fat i mirë se Serbia deshti apa s´deshti u kap me pelë për dore dhe i´a kthyen shpinën si kurrë më parë edhe opozita në Serbi dhe në veçanti popullata serbe jo vetëm në pjesën Veriore të Kosovës, por edhe Brenda Serbisë. Disa shtete kurva e përkëdhelnin serbin fashiste si një fëmijë i lazdruar dhe për gjynah dhe në fund ky rasti fashist agresiv dhe sidomos terroristi, i bindi se Serbia fashiste nuk ndryshon karshi Kosovës dhe sidomos karshi kombit shqiptarë në përgjithësi. Tani duhet bindur Evropa e shurdhur se nuk ka qetësi në Ballkan deri sa është kjo Serbi gjakatare e mbështetur nga Rusia cariste ku është vërtetuar se ka me bollëk edhe mercenar nga Karpatet dhe nuk duhet përkëdhelur këtë kancer që përhapet si vaji në lakra, duhet thënë njëherë e përgjithmonë „STOP“ e jo me lloj-lloj përkëdheljesh prej kurvash që e trimërojnë Serbinë që është e lindur për tradhti, hajni dhe kasaphane.

Bota e qytetëruar duhet të mësoj shumë nga ky akt TERRORIST se çfarë armatimi u zu deri në 5 milionë dhe është shumë me rëndësi se kush e mbështeti, kush e financoi dhe nga erdhi ky armatim? Pra, është i menduar dhe organizuar shumë mirë se origjinën e kanë dhe mbështetjen nga policia, ushtria dhe në fund nga shteti i Serbisë fashiste, dhe si mundë të bisedohet më tej me këtë shtet fashist që kërkon vetëm gjak në Ballkan e sidomos në shqiptar, dhe mundohet kjo kurva Serbi t´ia lë kopilin ne derë tjetërkujt. Kjo nuk ju shit më , u bënë horë para botës së qytetëruar, si dikur moti rasti i Martinoiviqit kur e futi shishen një Litër gjysmë në anus. Të tillë janë këta faqezinj. Dhe në këtë rast, pozitë e opozitë po nuk u bëmë bashkë nuk do të na e falin kurrën e kurrës brezat e ardhshëm.

Mu për këtë po them që t´ia vëmë gishtin kokës për t´iu kundërvu bandave terroristi të Serbisë fashiste. Ne shqiptarët e përdorim një thënie shumë të mençur kur themi:“Uji fle, e hasmi nuk fle“, prandaj nuk kemi rast tjetër që të mos bëhem grusht për t´iu vënë këtij hasmi me forcën më të madhe që ta gjunjëzojmë njëherë e mirë. Duhet lënë inatet dhe interesat për pushtet, duhet vënë interesat shtetërore mbi interesat personale. Dhe anëtarësimi në NATO do të jetë shumë më i shkurtër. Në këtë drejtim duhet sa më shpejt ti biem hekurit sa është i nxehtë se kur të ftohet do jetë shumë vështirë të drejtohet. Ne nuk duhet lënë për një dru të kalbur (opozita) të digjet mali.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".