Pse BE dhe SHBA akoma nuk po duan ta dënojnë shtetin serb dhe kriminelin Vuçiq?

Pse BE dhe SHBA akoma nuk po duan ta dënojnë shtetin serb dhe kriminelin Vuçiq?
Pse BE dhe SHBA akoma nuk po duan ta dënojnë shtetin serb dhe kriminelin Vuçiq?

Muhamet Kelmendi

  • 12 October 2023 - 07:59

Shkruan: ANALISTI - Muhamet Kelmendi

Prova për terrorin në Bajnskë ka mjaftueshëm, dhe prova madje shumë bindëse e të pa kontestueshme . Organet kompetente të Kosovës i kanë pasqyruar shumë qartë. Janë terroristët serbë që gjinden në Serbi, janë armët dhe planet e veprimit terrorist. Të gjitha të gjetura tek terroristët serb në Banjskë.

-Për të mos ardhur deri te ndonjë keq interpretim, sikundër po bënë ambasadori i SHBA-ve në Beograd, z.Christofer Hil, zëdhënësi i BE-së z Stano, kemi edhe Rezolutën e Kuvendit të Kosovës. Me të kërkohet që të bëhet një hetim ndërkombëtar, në mënyrë që mos të ketë kësi mendimi.

Megjithatë, duhet thënë, se z Hill e dinë dhe i ka të gjitha provat e nevojshme. Këtë edhe z.Stano e ka të qartë. Mirëpo, përpjekja e tyre është dhe drejtohet andej, ku të dytë nuk dëshirojnë ta sanksionojnë Serbinë. Zaten kjo është politikë aktuale e BE-së dhe e SHBA-ve . Si BE, ashtu edhe SHBA-të i kanë organet hetuese në Kosovë. Mos besimi ndaj tyre, kishte me quar tek dërgimi i organeve tjera hetuese.

Pse se kanë bërë këtë? Një fakt: Thjeshtë për të mos e dënuar Serbinë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".